Äntligen plusgrader, sol och lördag!

Written by Textilateljén Andra Långgatan. Posted in Textilateljén Andra Långgatan

Jag heter Emma Linde och är en sjättedel av Textilateljén.  Jag använder mig ofta av enkla vardagliga materia t ex tidningar, lakan och avlagda kläder – ett återbruk som jag hyser stor omsorg om. Jag omvandlar materialen efter nya principer. Det är en meditativ och lustfylld sysselsättning som samtidigt rymmer ett ifrågasättande av massproduktion och konsumtion, överflöd och resursslöseri. Just nu arbetar jag med den senaste utrensningen av barnens urväxta bommullsplagg.

Bollullsplagg.

Bollullsplagg.

Galongrisar, textiltcollage.

Galongrisar, textiltcollage.

Genom ytan. Självporträtt av modemagasin på väg till Textiltriennalen i Lodz som öppnar i maj.

Genom ytan. Självporträtt av modemagasin på väg till Textiltriennalen i Lodz som öppnar i maj.

Taggar: