Kompositionsteknik för broderi

Written by Pian Bates Kristina Blixt. Posted in Broderi Bates och Blixt

En gång om året träffas ett antal Bates och Blixt elever på Hellidens Folkhögskola i Tidaholm.

Deltagarna inspireras av varandra i de olika uppgifterna och aktiviteten är enormt stor under hela helgen.

På årets träff blev uppgiften kompositionsteknik! Att riva färgat papper i olika former och sedan sätta ihop dessa till olika kompositioner blev en rolig utmaning. Det blev diskussion om Gyllene snittet, Diagonal komposition, S-kurvan, vertikala och horisontala linjer och former, korsformer och yttäckande mönster. Och sedan kom det allra roligaste att brodera upp bilderna. Alla var fantastiskt duktiga och vi vill nu visa några bilder av våra elever. Tyvärr kommer vi idag inte ihåg vem som gjorde vad, så ingen nämnd – ingen glömd för ni var allesammans jätteduktiga.

Världens roligaste övning, blev några av kommentarerna efter kursens slut. Allra längst ner är de färdiga skisserna uppbroderade. Vi utgick ifrån cirkel, triangel och kvadrat och sen fick var och en göra egna kompositioner.

Samtliga  former S-kurvan detalj S-kurva korsform Ytäckande Färdiga broderier efter skiss Färdiga broderier 1

 

 

 

Taggar:, ,