Stig in i verkstaden!

Written by Tor Anjar. Posted in Tor Anjar

Tänkte visa lite bilder från min slöjdverkstad! Vi kör på vilt och har öppet hus 5 dagar i veckan. Kurs och material är gratis. Jag vet aldrig vilka eller hur många som droppar in, ena dagen är det ett halvt tjog 10-åringar och andra dagen några glada pensionärer. Jag vet givetvis inte heller vad de vill slöjda. Min tanke är att våra gäster ska bli taggade och själva välja slöjdgöra.

Vi har täljt skedar, slevar, krympburkar, äppelknyckare, smörknivar, skärbrädor och leksaker. Snickrat pallar och hyllor, skurit tryckstockar och tryckt tyg. Flätat och tampat näver till burkar och gjort näverfodral. Slagit kilometervis (nåja) med rep och byggt hopprepp, slungat snören, svegsvarvat och vävt trasmattor. Och vi kommer göra många fler av samma och säkert helt nya saker innan sommaren är slut!

Gäst med tampad burk

Gäst med tampad burk

Vid vävstolen

Vid vävstolen

Skedtäljande gäst

Skedtäljande gäst

Jag visar ett täljgrepp

Jag visar ett täljgrepp