Kreativt med restgarner

Written by Hjälpstickan. Posted in Hjälpstickan

tubsocka-225x300

 

Det har redan börjat välla in bidrag från norr till söder. Det kommer via post men också till alla våra inlämningsställen.

Sockarna ovan kom in förra säsongen. Jag tycker de är helt fantastiska. Med sockarna låg det en lapp ”Nu är mitt garn helt slut”. Sockarna är stickade av stumpar och rester och färgprakten är slående. Nej sockarna är inte identiska men så fina!

Det är svårt att sticka med rester. Det gäller att få balans och att konstiga färger tillsammans ska blir ett fint resultat. Det är många gånger som man repat för man tycker inte det att det duger. De här sockarna säger mig att man ska våga lite. Ta ut svängarna. Det kan kanske inte bli så fel.

Bidragen som kommer in till Hjälpstickan är ofta fantasifullt sammansatta.
Det saknas inte kreativitet när det kommer till restgarner.

Taggar:,