Författar Arkiv

Hjälpstickans Vänner

Written by Hjälpstickan. Posted in Hjälpstickan

Vill man stödja Hjälpstickans verksamhet kan man gå med i Hjälpstickans Vänner. För 100 kronor stödjer man verksamheten och kan stå med på en sticklista. Sticklistan listar personer som gärna tar emot garn för att sticka värmande bidrag för Hjälpstickan. garnet kommer i huvudsak från privatpersoner.

Medlemskapet löper på kalenderår och pengarna går oavkortat till Hjälsptickans verksamhet.

Så här gör du för att gå med i Hjälpstickans Vänner

Följ oss gärna på Facebook

 

Kreativt med restgarner

Written by Hjälpstickan. Posted in Hjälpstickan

tubsocka-225x300

 

Det har redan börjat välla in bidrag från norr till söder. Det kommer via post men också till alla våra inlämningsställen.

Sockarna ovan kom in förra säsongen. Jag tycker de är helt fantastiska. Med sockarna låg det en lapp ”Nu är mitt garn helt slut”. Sockarna är stickade av stumpar och rester och färgprakten är slående. Nej sockarna är inte identiska men så fina!

Det är svårt att sticka med rester. Det gäller att få balans och att konstiga färger tillsammans ska blir ett fint resultat. Det är många gånger som man repat för man tycker inte det att det duger. De här sockarna säger mig att man ska våga lite. Ta ut svängarna. Det kan kanske inte bli så fel.

Bidragen som kommer in till Hjälpstickan är ofta fantasifullt sammansatta.
Det saknas inte kreativitet när det kommer till restgarner.

Hjälpstickan – hemstickat för hemlösa

Written by Hjälpstickan. Posted in Hjälpstickan

20131016_142257-225x300

Mitt Dalarna, oktober 2013, ”Stickar för alla frusna”

2013-10-05 08.48.39-1

Dalarnas Tidning oktober 2013 ”stickar för behövande”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vintern 2007 efterlyste olika hjälporganisationer i Stockholm värmande kläder för de hemlösa. Alla som rensade garderoberna skänkte sommarkläder.

Då väcktes en tanke hos mig: hur kunde jag hjälpa till och kanske få fler att hjälpa? Tiden gick och ett år senare kom det till mig; man kunde sticka för behövande och skänka det stickade till organisationerna. Stadsmissionen i Stockholm var snabbt med på noterna och Hjälpstickan var ett faktum.

Hjälpstickan är mitt initiativ för att hjälpa behövande. Min tanke är att man bidrar med sin tid, kreativitet och garn. Du får sticka vad du vill; vantar, mössor, halsdukar, sockor, halskragar…
Du kan köpa nytt garn eller använda rester. Det viktiga är att du stickar (eller virkar) med tanke på en behövande person.

Hjälpstickan finn spå 14 ställen runt om i Sverige. Vi hjälper lokalt genom de organisationer som finns i den stad vi finns.

Allt arbete är helt igenom ideellt. Det finns inga pengar i detta utan bara garn, stickor och hjärta.

Följ oss på Facebook

Besök vår hemsida