Nästa dag, tidigt eller sent

Written by Erik. Posted in Erik Torstensson

 

I Vita Rummet

 

GOD MORGON!!!!!!

Idag åker jag till Rydal för att börja hänga upp utställningen. Två museitekniker ska hjälpa mig och jag hoppas att det ska räcka med ett par dagars arbete för oss. En sak som är bra med textila verk är att de kan vara ganska lätta att hänga upp; bara nåla eller spika direkt i väggen. Bilder som måste ramas in verkar mycket krångligare, och tyngre.

En sak som kan vara mindre bra är dock att jag gjort ganska många verk. Bara sidenskallarna är runt 500, kanske räcker det att nåla upp dem.

 

Ett annat projekt jag arbetat med under ett par års tid är att försöka måla ett självporträtt i veckan. Ungefär. Till varje målning har jag också skrivit ner någon rad för att summera mina känslor eller tankar där och då. Det tog ett tag innan jag förstod att det var självporträtt jag gjorde och en del av dem är ganska jobbiga. Jag tror att de ska få komma med också. Men inte just idag.

I utställningshallen tänker jag att dessa självporträtt ska sitta mitt emot sidenskallarna som jag pratat om här ovan.. Målningarna får stå för den direkta, definierade upplevelsen och känslan. Medan de sydda skallarna representerar våra minne så som de finns kvar efter tid och annat trumlat dom lena.

Och detta andra, som varken är den direkta upplevelsen eller ett polerat minne, det får resten av utställningen vara.

Relation
Bortom alla huvuden och ansikten finns det Vita rummet. Som ett före och efter, därifrån vi kommer och dit vi återvänder.

Idionauter

Taggar:,