En härlig omställning och högen av små projekt

Written by Tobias Haavas. Posted in Tobias Havaas

Hej! baby_on_board
Tobias heter jag som kommer fylla den här bloggen med tankar, idéer och vardagsrapporter den här veckan och hoppas att det är värt att läsa.

Jag är hemslöjdskonsulent i Västra Götaland men just nu är jag i första hand förälder då min sambo och jag håller på att växla över ledigheten genom att jobba halva veckan var och på fredag är min sista arbetsdag för året. En lite konstig men ganska härlig tanke. Vis av andras erfarenheter försöker jag låta bli att göra stora planer om allt jag ska göra under ”ledigheten”. Jobbar du heltid har du faktiskt mer tid över till egna projekt än om du passar en bebis. Nu får jag en timme här och en kvart där att fixa med mitt, allt beroende på tupplurar och tajming. Men det gör att jag verkligen tar till vara på all egentid jag får vilket inte alltid har varit fallet annars. Så kanske kommer jag få klart fler projekt den här tiden än i vanliga fall.

projekt-stol Projekt-klossar

Förutom en del Timell-slöjdande som följer med lägenhetsköp är de projekt som är i gång nu väldigt barnrelaterade. Närmast är byggklossar, laga och måla en gammal barnmatstol och sy en dyna till den. Eller slöjda lösningar på små problem längs vägen. Som när vi satte petskydd i eluttagen. Nu kan Gnutten roa sig bäst hon vill med våra ojordade uttag. Men de är lite väl pilliga att få ut då du måste använda ett extra petskydd för att få grepp och dessa är osmidiga att hålla i och lätta att tappa bort. Men tälj ett handtag, borra lite hål, skruva fast och häpp; problemet löst! Lite banalt slöjdprojekt kanske, men den är sjukt bra så jag funderar på att lägga upp en beskrivning på 365slöjd.

plugghandtag

Av missnöjesljuden att döma är det läggdags nu, så det här får bli min inledning på bloggveckan.
//Tobias

Taggar:, ,