woops veckan slut

Written by Mira Bodiroza Lindh. Posted in Mira Bodiroza Lindh

  

Oj vad tíden har gått fort den här veckan. Igår kväll somnade jag ifrån mitt inlägg, var helt slut efter två skolavslutningar. Det tar energi att gå omkring och vara urtrevlig och social. Dessutom blev jag så berörd av en ensam kille som stod helt för sig själv under hela avslutningen. Andra stod i grupp och pratade, likaså lärarna var upptagna av att kommunicera med varandra. Jag stod där och det gjorde så ont i hjärtat. Skolan slutar och sommaren väntar och jag tänkte att den där pojken borde vara glad för att sommarlovet börjar…. men vilken start….. att få stå där själv….. när alla andra är glada…Jag såg allt detta på lite avstånd, och smärtan jag kände för hans skull knäckte mig fullständigt.

Idag har jag börjat förbereda mig för sommarens broderiresa som skall ta mig till Åland, Finland, och min makes sommarställe i skärgården utanför Åbo. Där skall jag bara vara med familjen och broderiet. Där finns inte så mycket att göra. Det finns fyra hus på ön och man går runt den på en timme. Havet och vågorna skall göra mig sällskap tillsammans med Hallandssömsbroderierna som jag skall göra klart för min utställning i Tokyo i november. Jag hade förmånen att ha två utställningar i Tokyo i maj förra året. I samband med dem hade jag också workshops i Hallandssöm. Det var en obeskrivlig upplevelse att folk kom från hela Japan, bara för att de hade sett på Facebook att jag skulle till Tokyo. Jag hade sett framför mig att jag skulle upptäcka stan på egen hand. Men under de två veckorna jag var där blev medbjuden på en massa trevliga evenemang, såsom besök på en privat broderiskola och  resturanger som mina kursdeltagare bjöd med mig på. Det var en märklig känsla att här är jag -kusinen från landet som broderar Hallandsöm – och får detta varma mottagande i en av världens metropoler. Det går inte att beskriva i ord.

Förra årets utställningar var separatutställningar. I november är vi ett helt gäng konsthantverkare och slöjdare från Halland som ställer ut på Svenska ambassaden i Tokyo. ”Handmade with love – Halland to Tokyo” heter det roliga projektet. Några av oss kommer också att medverka i en utställning på Tokyo Department Store i Shibuya och hålla kurser i samband med den. Jag har redan börjat med förberedelserna. I dag tog jag fram ett nytt mönster till ett ”Bookcover”. Tokyoborna åker ofta tunnelbana och vill inte visa sina medpassagerare vad de läser, utan gömmer boken i ett bokfodral.

Här kommer lite bilder från Tokyo. Säger bara åk dit!!  Du kommer liksom jag att förälsa dig i det underbara Japan.

 

Besök på broderi skolan

broderiskola 2       broderiskola        

Tempelbesök och hantverksmarknad

tempel       hantverksmarknad i Hibya

 

 

 

Taggar:, , ,