Rapport!: en bok om att göra mönster

Written by Kajsa Rolfsson. Posted in Kajsa Rolfsson

mönster4

Jag älskar att sitta och skapa mönster, att sitta och föröka hitta den perfekta balansen mellan olika objekt är så fängslande. Att göra mönster är nästan som att jobba med ett ända stort pussel, det är många små bitar och man vet inte alltid hur det ska sitta, man måste prova sig fram.

En annan som också älskar mönster är Lotta Kühlhorn. Hon har till och med skrivit en bok om mönster. Kühlhorn skapar härligt färglada mönster med ett kul retro perspektiv och i hennes bok hittar man underbar inspiration och man får lära känna hennes sätt att jobba. Jag tycker att boken innehåller väldigt inspirerande bilder och text. Ett måste i bokhyllan för en mönsterälskare!

Så här står det om Lotta Külhorn på Adlibris ”Lotta Kühlhorns framgång kan till en del förklaras av att hon står med ena foten i traditionellt konsthantverk, och den andra i det senaste inom konst och design. Hon inspireras lika mycket av en gammal broschyr om virkning från Svensk hemslöjd, som av Vivienne Westwoods senaste kollektion på Fashion Week i London.”

mönster3 mönster2

mönster1

 

loganordic

 

Taggar:, , ,