Written by Beth09. Posted in Beth Moen

Jag heter Beth Moen och jag ska blogga den här veckan. Blogga har jag aldrig gjort förut. När jag tänker på blogga tänker jag på Carl Bildt, han bloggar, det vet jag, osökt tänker jag på om Calle slöjdar också, och vad han i så fall gör. Knyppla borde passa, lätt att ta med sig på resor och skräpar heller inte så mycket. Om alla Eu- parlamentariker skulle slöjda på sina resor skulle vi då få en annorlunda Eu- politik?  Kanske skulle man bromsa hjulen något och inse att konsumtion inte är den enda vägen till välfärd. Det är en paradox att vi ska konsumera oss ur krisen samtidigt som jorden blöder. Allt man tillverkar åt sig själv och till sin nära omgivning är politiska handlingar, som gör att vi tär en liten smula mindre på jordens resurser. Dessutom stärks självkänslan och kreativiteten, det är härligt att räfsa gräs med en egen tillverkad räfsa, hyvla med en egen tillverkad hyvel mm. Att söka i sin egen omgivning efter ämnen, skrot eller sånt som andra slängt och göra något som går att använda eller som bara är vackert. Det är stort tycker jag.

Jag var på Gotland förra veckan och såg en kreativitet hos många konstnärer och konsthantverkare som var jävligt inspirerande.  ”Ståvila” under byggnad, mycket avslappnande att vila sej på (borde ha en hemma) Konstnär Benedictus Carling . Man  står på den lilla plattan och lutar sej mot bräderna som sviktar mjukt bakåt.

Taggar: