Written by Beth09. Posted in Beth Moen

Sätergläntan

Skolstart Sätergläntan

Skolstart Sätergläntan

Trädkunskap

Trädkunskap

Stolar och pallar.

Stolar och pallar.

 

Det har varit en hektisk vecka allt ska göras denna sista vecka innan jobbet börjar på allvar . Komposten ska läggas om, veden staplas, grönsaker skördas, bär ska plockas mm mm. Många trevliga människor har också hälsat på, men mentalt förbereder jag mej för ännu en skolstart på Sätergläntan. Nästa vecka fylls skolan återigen av förväntansfulla slöjdintresserade unga människor. En del kommer direkt från gymnasiet och många vill förverkliga en längtan och dröm dom har haft länge. Allt kan hända och händer under ett slöjdår. Det är lite som att vandra i fjällen ibland går det upp, ibland ner och ibland är det plant. Men man ska aldrig underskatta kraften i hårt arbete. Min erfarenhet är att faktiskt det gamla ordspråket lätt fånget är lätt förgånget stämmer ofta. Kunskap och skicklighet sitter bäst om den tar tid och har ett motstånd innan händerna och hjärna blir samspelta och det går att ta ett steg till i sin utveckling. Jag är så glad att jag har valt trä som mitt material. Efter nästan 30 yrkesverksamma år är det fortfarande kul och det finns hela tiden nya saker att lära sej, nyfikenheten blir större med tiden för ämnet är oändligt. Och framför allt så får man omvärdera sina förvärvade kunskaper, ställa sej på huvudet och titta upp och ner. Jag hoppas jag kan förmedla lite av detta till mina goa studenter.