Lite tips för dig som vill stå på marknad

Written by Lillemor. Posted in Lillemor Elfgren

Hitta en marknad som passar dina produkter. Slöjd säljer ofta dåligt på en stor krimskrams-marknad, ska du sälja där ska du sälja något ätbart, t-shirtar med småvitsiga tryck eller plastpåsar. Lokaltidningen är ofta en bra källa för att hitta marknader som söker utställare. Alternativt fråga utställare på någon marknad du besöker som du tycker är bra.

Förbered dig! Att ha tänkt igen detaljerna och vad du kommer behöva under dagen gör det så mycket enklare och behagligare.

Kom ihåg skylt med ditt namn och telefonnummer. Du är skyldig att sätta upp en sådan så dina kunder kan få kontaktuppgifter.

Kvittoblock är också en sådan sak. Du ska kunna ge kunden ett kvitto om den vill ha ett.

Påsar, helst nya fina, inte gamla som du burit hem varor ifrån ICA. Detaljerna räknas vilket intryck du ger.

VÄXEL! Den första kunden kanske bara har en femhundring. Och man vill ju inte mista en kund för att man inte kan växla.

Visitkort. Det går alldeles utmärkt att skriva ut egna på datorn till en början, använd ett litet kraftigare papper och ta det lite lugnt med de allra konstigaste typsnitten.

Verktygslådan. Sax, hammare, lite småspik, vita papper, svart tuschpenna. Du vet aldrig när du behöver det, eller kanske den som står bredvid glömt nåt hemma?

Prismärk alla dina varor! För hur roligt är det om du vill handla någonting, men måste fråga vad minsta lilla pryl kostar?

Och kanske viktigast av allt, förutom varorna, kom ihåg att ta med en ordentlig matsäck! Du kommer att bli hungrigare än du tror och man överlever inte en hel dag på varmkorv.