Det är lättare att odla växter än kreativitet

Written by Veronica. Posted in Veronica Olofsson

Våren börjar kännas av även här uppe i Umeå nu. Förutom att ögonen börjar få den karakteristiska rödrosa kanten, som bara vårallergin kan frambringa, så krymper faktisk snöhögarna och tanken på balkongväxter kommer.
Det är även så här på vårkanten som kreativiteten börjar gro och allt storslaget som man tänker förverkliga under semestern börjar ta form. Hur man ska få fatt i tanken och faktiskt realisera sina idéer är något jag inte riktigt har fått styr på än…

Har köpt blommfrö till balkonglådan och reflekterade över att de flesta fröpåsar utlovar en grobarhet på 75%. Så om vi tänker oss att det får utgöra någon form av norm även när det gäller grobarhet på idéer, så borde man få ett lyckat resultat bara man följer anvisningarna.
Så vilka är anvisningarna för att odla sin kreativitet?
Förodling eller direktsådd?
Hur djupt ska det planteras och när är den förväntade blomstringstiden?

Fröer säljs ofta färgkodade, där de billigaste har grön markering och de dyraste röd. Kan man kanske när man står med en bra idé gå till fröstället och ta en påse i den kategorin man själv känner att man tänker spendera på sin vision.
En enkel tanke är en grön påse, en mellan dyr uppfinning att genomföra en gul påse och en dyr innovation en röd, sedan bara applicera anvisningarna på påsen till sin idé. Det fina är att blomstringstiden är tydligt utmärkt och den har ett bäst före datum att hålla sig till.

.
.
.
.
.

.

På min fröpåse står det att man ska lägga fröna i ljummet vatten ett dygn innan sådd.
Det är bara att gå och tappa upp badkaret och hoppa i, ska man satsa på något gäller det att göra det helhjärtat…

Taggar:, , ,