Jag är inte bara Kravallslöjdare, jag är handvävare också.

Written by Veronica. Posted in Veronica Olofsson

Imorgon eftermiddag bär det av med buss mot Östersund och
Riksföreningen för Handvävnings årsmöteshelg.
En gång per år så träffs handvävare från hela Sverige och passar på att umgås, byta idéer och hålla årsmöte.  Många rynkar lite på näsan när jag berättar att jag väver och förmodligen ser de juldukar och trasmattor på metervara framför sig. Men när man kombinerar vävning med ett kravallslöjdtänk så når man helt andra nivåer.
Har du möjlighet, prova på vävning. Jag lovar det är mer än bara tygtrasor…

Förutom årsmötet så bjuder helgen på aktiviteter, kurser, samvaro och många goda måltider.
Jag har anmält mig till en bussutflykt. Ska få besöka Woolpower, där de gör underställ och andra ull underplagg. Där efter går turen till Frösökyrka och fika ingår givetvis. Anndra evenemang att ta del av under helgen är kurser i Yllebroderi, Klackmatta, Tovade textila smycken, Samiska band och en experimentell kurs i vävning; Taggigt, spretigt och krulligt.

Länet benämner sig ”Smakriket” vilket är knutet till den mattradition som vuxit sig stark där. Denna helg tänker jag förutom att försöka stoppa i mig så mycket mattradition jag hinner även se huruvida Smakriket begreppet har spritt sig till slöjd och hantverksbiten.
Har de någon Smak i Östersund?