Din kreativa vardag

Written by Olle10. Posted in Olle Norås

Skriv om din kreativa vardag uppmanades jag när jag blev tillfrågad om att gästblogga här. Min kreativa vardag… Den ja, den hade jag som alldeles glömt bort. Men den finns väl där någonstans redo att bli uppfiskad. Glömmer bort kreativiteten ibland, och den glömmer bort mig. Precis som för alla andra människor som har någon sorts idé om att de är kreativa. Fan vad unikt då.

När frågan kom var min vardag inte särskilt kreativ. Jag hade sommarlov och övade på att göra ingenting och vara ledig. Något som beredde mig stort obehag och stress. Ledighet är verkligen överskattat. Fast ändå inte.

Vardagen var inte kreativ. Sov, drack kaffe, undrade om jag inte borde ta tag i mitt liv och ledighet. Men efter att ha konsulterat min omgivning blev jag upplyst och försäkrad om att vad jag sysslar med är precis vad som är tänkt med ledighet. Som sagt överskattat.

Två gånger har jag avslutat en kreativ vardag. Båda gångerna för att det blev för mycket just vardag. Om än en konstig sådan. Senast var nu i somras då jag inhyst i en husvagn på den Holländska landsbygden byggde en stor grej åt en tydligen känd designer som jag aldrig hört talas om. Låter ju kul. Men det blev mördande vardag rätt fort. Hej då!
Tidigare avslutade jag en kreativ vardag då jag inhyst i en husvagn i södra Florida jobbade för en smed. Spännande låter det. Det var det också. Men helt otroligt vad fruktansvärt tråkigt och vardagligt och ensamt det kan bli efter bara några månader när man utan pengar bor i en husvagn omgiven av träsk, vapen, arga hundar och Crunchy-Cheese-Crust-with Chunks of Creamy Chocolate-Chip. Crisp…

På onsdag ska jag åka iväg och ha kreativ vardag i en rolig stad.

Hej då.

Taggar: