Man kan inte ha för mycket material

Written by iHanna. Posted in Hanna Andersson

Idag har jag varit på en stor hobbyaffär utanför Skärholmen som heter Brio. Den är mest för förskolor och lärare som letar material, men man får handla där som privatperson också. Jag tror aldrig jag varit inne i en så stor pysselaffär förut, även om jag ofta drömt om det när jag läst om vad de har i USA till exempel.

Omgiven av höga hyllor med påsar fyllda med pärlor och kartonger med kritor gick jag runt med halvöppen mun och suckade över allt jag inte hade råd med. Där fanns hyllmeter med olikfärgad kartongpapper, tuber med akrylfärger och penslar, kritor, snören och gjutformer för gips och tvål.

Jag köpte en påse med ullgarn från Järbo eftersom jag vill prova att sticka en väska att filta (gärna prickig), ett set färgpennor, konstig plastmosaik som jag inte har en aning om var jag ska använda och lite allt möjligt smått och gått till diverse pappers- och pysselprojekt.

När jag går in i en hobbyaffär nu för tiden fascineras jag alltid av min egen lust att prova allt jag ser. Det finns inte en enda grej som jag inte skulle kunna förvandla till något annat! Jag är som ett barn i en godisaffär, överväldigad av alla färger, former och möjligheter som finns i dessa butiker, som ju tyvärr inte är alltför stora eller många i Sverige. Ibland känns det som om jag skulle spricka av alla idéer jag får, men som tur är försvinner de flesta bort i glömska och jag kan koncentrera mig på de bästa som blir kvar. Som att sticka en prickig väska kanske? Men innan dess har jag en kofta på rundstickorna och ett par randiga pippilångstrumpsfärgade strumpor på ett par andra stickor. Dem vill jag göra klart innan jag börjar på nästa projekt. Jag tycker om att göra klart saker, det ger mig en känsla av att vara duktig.

Nyligen hittade jag ett bra citat på webben som jag skrev upp i min citatbok:

”Hobbymaterial – presenten som fortsätter ge!”

Och det är ju så sant som det är sagt!

Det bästa man kan göra är att ge sig själv det material man behöver i livet. Så väl konstnärligt som annars…