Om jag ber om hjälp, vad händer då?

Written by Jessica11. Posted in Jessica Johannesson

Under sommaren 2010 fördjupande jag mig i ett vävprojekt, målet var dels att lära mig mer om vävning och att väva dubbelväv och dels att göra råmaterial som jag skulle kunna använda att skulptera med. I dubbelväven hade jag en varp med oblekt lin och en varp med ullcrêpe, ullcrêpen krymper och drar ihop sig när man blötlägger den och då bildas tredimensionalitet i den vävda textilen. Mestadels använde jag mig av samma inslag som i varpen, men jag experimenterade även med andra material. Fördjupningen var en fortsättning på ett tidigare vävprojekt som jag hade under hösten 2009. Även den gången vävde jag dubbelväv med lin och ullcrêpe, bilderna som följer är från båda dessa projekt.

Av några av de vävda ytorna jag tillverkade under sommaren gjorde jag skulpturala objekt som resulterade i verket ”Om jag ber om hjälp, vad händer då?”. Tyvärr har jag inte fotat det verket i dess befintliga form, men här är några närbilder på några av objekten som ingår.

Taggar: