Vad kan man göra med en gammal pinnstol?

Written by Elisabet11. Posted in Elisabet Jansson

Vad kan man göra med en gammal pinnstol? Svar på den frågan kommer man att få på årets sommarutställning hos Konsthantverkarna i Örebro (där jag är en av 20-talet medlemmar). I samarbete med länshemslöjdskonsulent Lars Petersson har vi dragit igång projektet ”Pinnstol Tur & Retur”.

Re:cycle: Använd materialet av en pinnstol och tillverka något annat. Plockepinnspel, knyppelpinnar eller varför inte en tavlett?

Re:use: Det som någon ledsnat på kan glädja någon annan. Loppisar och second hand är bra ställen att söka det unika. En skaplig pinnstol kan användas som den är, men det kan vara roligt att kanske klä sitsen eller lägga en skön kudde för svanken.

Re:design:  Förädla, förhöja, förbättra, förfina. Lekfullt och extravagant. Med fantasi och påhittighet kan du pimpa din pinnstol och göra den unik och personlig.

Re:duce: Reducera, inte använda mer material, resurser eller energi än nödvändigt. Bara genom att fortsätta använda en gammal pinnstol sparar man resurser.  Hur kan man tillverka en ny utan att förbruka mer trä, resurser i onödan?

Re:pair: Reparera, laga, lappa. En trasig eller ranglig pinnstol är relativt lätt att laga. Den är tillverkad av trä och ihopsatt med tappar som limmats med varmlim. En pinnstol är enkel att lirka  isär och limma om.  En möbel som tillverkats av spånskiva eller plast är mycket svårare att laga.

Leta reda på en gammal pinnstol och anmäl dig till projektet! Eller kom till Örebro i sommar och se vad andra har hittat på! Läs mer HÄR på pinnstolsbloggen.

Taggar: