På väg till England

Written by Elisabet11. Posted in Elisabet Jansson

Mina broderade kuddar borde ha kommit fram till England nu. Snart kommer jag efter.

Kuddarna och jag, vi ska till Northampton, ca 10 mil norr om London. Konsthantverkarna i Örebro  är inbjudna av konsthantverksgruppen Northamptonshire Guild of Designer Craftsmen att ställa ut tillsammans med dem under april – juni. Första anhalten blir Northampton Central Museum and Art Gallery. Sedan flyttar utställningen till Lamport Hall, en bit norr om Northampton.

Några av oss medlemmar i Konsthantverkarna reser till England för att delta i vernissagen i Northampton och umgås med våra engelska konsthantverkskollegor. Det blir spännande att se hur de har exponerat våra saker! Och hur vårt svenska konsthantverk tas emot av publiken.

På Northampton Central Museum and Art Gallery pågår samtidigt en textilutställning som jag är lite nyfiken på. Det blir ett par dagar i London för min del också, med besök på några utställningar, garnaffärer mm.

En utflykt till Reading och Museum of English Rural Life planerar jag. Där hoppas jag få se ”smocks”, gamla broderade engelska lantarbetarkläder. Det besöket ska förhoppningsvis resultera i en artikel till Täcklebo Broderiakademis medlemstidning.

Nu tackar jag för mig här på Kravallslöjd. Så småningom berättar jag hur det gick i England på min blogg Textila Inslag. Välkommen dit!

Taggar:, , ,