Lite tips

Written by Agneta11. Posted in Agneta Wågman

Och vad avslutar jag då min bloggvecka med? Lite om framtiden? Jag ställer alltså ut i Konstmagasinet (KIKK:s galleri) vid järnvägsstationen i Katrineholm 4 t o m 22 juni. Bilder av den här typen kommer antagligen med:

Gamla trevliga tavlor med lite nyare tillägg.

Utanför Katrineholm, i Sörtorp, är det vernissage den 28 maj för ”Konst på Åsen”, olika sörmlandskonstnärer visar verk i naturen, lite information finns på www.rabarberfestivalen.se

Troligtvis är jag med på Storloppis på torget i Nora, den 7 juli, i varje fall är jag där som kund! Alltid kul för den som gillar loppisar!

I övrigt under sommaren kommer jag att jobba med mitt bidrag till Ljusstråk. Kanske har jag med det här objektet med lysande ljustrådar:

Trådslöjd med lysande trådar.

Tips på andra bloggar då? De enda jag läser regelbundet är Bodil Malmstens Finistere-blogg samt Ida Berghs Tyg&otyg. Vi är gamla bekanta sen tiden i Värmland och själsfränder, känns det som, när det gäller loppisfynd och slöjdande. Via hennes blogg kan man även hitta kommentarer från andra, som kan vara roliga att följa upp.

Eftersom jag gillar rörlig konst är jag ofta inne på Paperforest och kikar.

Sen är det förstås Zickermans värld och några böcker har jag fyndat via Slöjdmagasinet.

Apropo böcker, så fanns ju Lasse Åbergs Souvenirer (Kartago förlag 2008) på bokrean sist, den innehåller fullt med såna härliga föremål som jag gillar. Och på ett loppis hittade jag nyligen Nina Ericssons Kläder (Brombergs förlag 1983) Båda böckerna värda ett köp, om ni springer på dom på ett antikvariat t ex. Roligt att se hur detta med att ta tillvara och fixa sina egna kläder, kommer tillbaks med ojämna mellanrum, liksom stickandet….

Sen kan jag väl rekommendera helt andra böcker som jag läser just nu: Jonathan Safran Foers Äta djur samt Haruki Murakamis 1Q84. Den förstnämnda är en helt fantastisk genomgång av köttindustrin och gör en till en ännu mer övertygad vegetarian, den andra är ju Murakami, som jag bara älskar!

Hejdå, vi ses väl kanske på ett loppis någonstans!

 

Taggar:, , ,