Hej där!

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Roligt att just du hittade hit till min bloggvecka hos Kravallslöjd!

Just nu sker förberedelser inför den Textila utställning som jag och mina kurskamrater i Textila uttryck II, Umeå Universtitet ska hålla i morgon. Detta sena inlägg får väl vara ett bevis på att jag jobbar in i det sista :)

Förberedelser, fundera, fixa material för hägning, planera själv, planera tillsammans med andra, vad passar ihop?, vilka verk bör stå bredvid varandra? Hur skapar man en gemensam, sammanhållen utställning? Ja frågorna är många som jag och kurskamraterna ställdes inför idag. Och visst det är ej lätt, när olika verk och dess konstnärer ska bli ett. Men! Jag tror vi fixar det och i morgon öppnar vi upp utställningen för allmänheten, spännande med en del fjärilar i magen.

Varför utställning? För vår del en slags ”grand finale” där vi alla får möjlighet att visa upp vad vi pysslat med hemma (kursen ges på distans) det senaste halvåret och ett fint slut på en kurs som nu slutar i Juni. När jag nu är inne i utställningstänket så har även mina ögon öppnat sig för vilka utställningar det finns runt omkring i närområdet, sådant som jag inte riktigt innan hade reflekterat över. För mig är en utställning en möjlighet att visa upp det man gör för fler än nära och kära, en möjlighet som kan vara ett spår och en ny väg i sitt skapande. Som besökare på en utställning har man möjlighet till inspiration, att samla ny kraft och nya idee´r till ev. sitt eget skapande, en möjlighet att få se in i någon annans inre värld och skapande kraft och få ta del av vackra verk som kanske sätter igång tankarna, utmanar samt föder nytt.

Detta pirr som nu infinner sig är lite grann som kvällen innan julafton eller sin födelsedag då man var liten. Väntan på något som man vet är roligt och spännande men också något som man ej har full kontroll över, något som innebär överraskningar. I morgon gäller det!!

Bilder från utställningen kommer under veckan.

Vi syns! /Hälsningar Linnéa

 

Här följer lite tips på utställningar just nu i Umeå som engagerade designer och konstnärer har skapat/skapar och som förtjänar att synas:

Meet all glass

En utställning med glas och blandade material av studenter i kursen Glas, design och skulptur, Umeå Universitet.

Sofie Weibull

Närhet – en interaktiv skulpturinstallation som består av tygskulpturer fyllda med cellplastkulor.

13: Master of Fine Arts 2011

Masterprogrammet i fri konst, examensutställning.

 

 

Taggar:, , ,