Författar Arkiv

Ringar, ringar, ringar!

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Idag har det skapats ringar. Här nedan syns ett tecknat motiv i vitt, brunt och turkost. Jag verkar fortsätta på det turkosa temat, turkost e flott! Ringarna är justerbara i vidd och är av silverfärgad, nickelgodkänd metall. Ovandelen är en platt glaspärla, med en diameter på ca 2,5cm. Dessa ringar är till för att synas och bäras med kärlek. Idag sken solen över det Jämtländska landskapet och kastade sina skuggor på min ring, men oj vilket härligt ljus det blir.

Skapade även fler ringar idag men tyvärr vill de inte laddas upp här på bloggen. Postar dem när det funkar så ni får hålla till godo med den här och kanske ev. kika lite granna på de här eller de här.

Trevlig helg! /Linnéa

 

 

Trevlig kväll! / Linnéa

 

Turkosa Bellis & gammal burk

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Smyckesuppdateringarna fortsätter. Här ett par turkosa ”Bellisar” i samma storlek och glaspärla som förut. Tänk att vissa färger fastnar man alltid lite extra för som tex turkost som jag nästan alltid dras till. Turkost är en färg som både kan kännas kylig och varm beroende på vilka färger som är till. Turkos får mig att tänka på Medelhavets kristallklara vatten, på en krispig höstdag eller på min bästa vän, som jag vet tycker om turkost. Undrar vilka associationer ni får av färgen turkost?

Trevlig kväll! / Linnéa

Grön prästkrage & bok

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Här ser ni ett exempel på hur ett halsband skapat av mig kan se ut ”Grön prästkrage”. Under glaspärlan finns en unik originalteckning i ljusäkta tusch. Berlocken och kedjan är i nickelgodkänd metall. Blommotivet är en utveckling av de ”Bellis” örhängen jag skapat förut, jag måste nog vara inne i en blommande period nu :) Halsbandets berlock är ca 3cm i diameter och har likasom örhängena en förstorande effekt genom glaset.

Mer blommor till folket skapat av prickar och linjer! Här ser du mer halsband skapat av mig.

Idag bjuder jag även på lite inspiration i form av ett bokomslag. Alla dessa gamla böcker som går att finna på loppisar för några enstaka enkronor är ett fynd! De är jättefina att ha i bokhyllan, på tavellisten, byrån eller i fönstret. Jag älskar mina gamla böcker och dess mönstriga och färgrika omslag, de ger mig inspiration och något att vila ögonen på. Om du har liknande böcker hemma, vad gör du av dem?

Trevlig kväll, / Linnéa

Bellis & mammas brosch

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

En grön gräsmatta full av små Bellis. Små, små lysande Bellis med vita och ljusrosa blad och en gul mitt. Ett minne som dök upp när jag hade skapat dessa örhängen nedan. De små gula ”Bellis” örhängena har en minioriginalteckning i papper och tusch samt en glaspärla som ovandel. Glaset ger en fin dimension och ett djup till bilden och den blir mer levande på ett sätt. Dessa örängen är de senaste tillskottet i min smyckestillverkning och är ca 1 cm i diameter, det första paret finner du här. Ett prillrigt skapande, men roligt. Känns också bra att få teckna lite och göra något som bevarar teckningarna. Alla smycken som jag gör blir unika och jag gör aldrig samma sak två gånger. Även om jag skulle vilja så skulle det inte bli samma teckning igen, för min lust att förändra och se andra prickar och linjer som blir till former är för stora. Jag hoppas dessa små gula ”Bellisar” finner en vän på kommande Gammliafest!

En blå brosch som är min mammas, så vacker! Färgerna riktigt lyser och sprickorna i glaset/emaljen ger det där lilla extra. Broschen är fyndad på loppis, där många andra av min mammas och för den delen mina egna prylar kommer ifrån. Jag älskar det gamla, det med själ och som någon har använt. Former, färger och mönster ger så mycket inspiraton och glädje samt den där känslan av att göra ett fynd, att finna en skatt!

Önskar er alla en trevlig dag :)  Hälsningar Linnéa

Välkommen!

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Hej & välkommen till min bloggvecka här på Kravallslöjd!

Mitt i sommaren, ledigheten och allt det där slappiga så kommer jag att försöka uppdatera er om vad som  händer i min skaparsjäl denna vecka. Jag och ett av mina kära hjärtan har tagit vårt pick och pack och hälsat på familjen i Jämtland. Härifrån har jag också tänkt mig att skapa lite inför en kommande höstmarknad i Umeå, Gammliafesten.

(Efter flera försök att ladda  upp bilder från min mobil lägger jag nu ner det projektet för ikväll och hoppas på bättre tur sen. Därför kommer nu mitt första inlägg i ren textform men med en hel del länkar där ni kan se vad jag skapar. Ursäkta.)

Genom screentryck gör jag nya kläder av gamla oftast trycker jag på barnkläder. Med ett tryck blir ett secondhandplagg som nytt, det blir mer personligt och unikt än alla de plagg med tryck som går att hitta i affärerna. Här kan ni läsa och se lite om när jag för första gången vågade visa upp mina screentryckta barnkläder. Så oftast är det detta jag gör, först letar secondhandplagg som tåls att användas igen och sedan trycker jag mina egna designade motiv på dem genom screentryck. Jag trycker också på papper, skapar tavlor och kort men mitt senaste projekt har varit att ta tag i det här med ritandet, tecknandet.

Med penna och papper i min hand skapas det oftast något/några slags mönster, former och linjer. Jag har upptäckt att jag har en förkärlek till prickar och linjer och hittade en tänkvärd text om just konstens uppbyggnad genom prickar och linjer. För mig (ca 2 år sedan) var den texten väldigt träffande och tog mig med storm. Just då testade jag att föreviga mina prickar och linjer genom teckning och tygtryck på stora tygtavlor. Efter det har jag vågat trott mer och mer på mina prickar och linjer och det har gett resulterat i smycken. Smycken som ringar, halsband och nu mitt senaste tillskott örhängen.

Eftersom det är svårt att dra med sig all screentrycksutrustning samt material genom inlandets djupa skogar så blev det de små läta materialen till smyckestillverkningen som fick följa med. Så denna vecka kommer  mestadels att handla om mina senaste smyckesprojekt som jag  kommer sälja och visa upp på höstens stora och mysiga marknad, Gammliafesten i Umeå!

Följ med mig och ta del av mina smycken och lämna gärna en kommentar eller två, med glädje /Linnéa

Ett turkost tack och hej!

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Idag blir det Konstfacks vårutställning och tyvärr hinner jag ej lägga upp bilder från utställningen på denna blogg eftersom min bloggvecka slutar idag. Men! Du kan kolla på min egen blogg för bilder kommer där.

Bjuder på några härliga morgonbilder från en balkong i Stockholm. God frukost, trevligt sällskap och fina saker att kolla på.

Min fina vän har skapat en glaslykta av en vanlig glasburk (typ syltburk) och limmat fast en servett genom decoupageteknik. Blev väldigt fint, lite sirligt, romantiskt. Decoupage går att göra på olika material, testa t.ex. på kakelplattor, pappersaskar, plåtburkar, stenar m.m

Med detta inlägg säger jag tack och hej för denna tid, det har varit trevligt hoppas ni håller med :)

 

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Titta vad min fina vän Elin har hemma hos sig! Ett födelsedagskort jag gjort till henne som nu blivit en tavla, roligt :)

Små kort och tavlor tycker jag om att göra, det går snabbt, blir personligt och man kan använda sig av material som man har hemma. Återanvända inslagspapper, reklam, urklippta fina bilder/bokstäver kan kombineras till fina collage. Men, mest av allt gillar jag att rita små tuschteckningar på små papper.

Trevlig lördag!

/Linnéa

Smide, Äppelblom & Popcorn

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

En underbar dag i Stockholm, äppelblom på Rosendahlsträdgård, Säkert på Gröna Lund och några smidesgrindar har jag stött på idag. Gillar smidets skarpa former, grafiskt, geometriskt och tydligt. Hållbart material i väder och vind. Äppelträden blommar, syrenerna doftar sött och kastanjeträden fäller små vita blommor på marken likt popcorn :)

Mot nya äventyr i den stora staden i morgon. Då vankas det utställning på Konstfack.

Fiberverk

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Av de mest konstiga saker kan man få inspiration… med hjälp av bastsnöre, vanlig sytråd, plastmugg och ett slags medium skapade jag denna skapelse och experiment. En skir sak med styrka och tydligt grafisk form och mönsterspråk. Själva experimentet tyckte jag var ganska krävande och svårt eftersom jag ej hade motivation och intresse, men just detta experiment fångade min uppmärksamhet och fick mig att spinna vidare.

Vad har du gjort som gått från ett ”gömma-undan-den-här-grejen-plan” till ett wow-plan?

 

Glas i tidningen

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Här i Umeå skrev VK en artikel om Glas och metall utställningen i helgen. Några bilder av verken var med bl.a. en läcker glasmobil av rundlar som bara måste ses live! Så har ni vägarna förbi Lärarhuset i Umeå denna vecka så kom, kom och kolla på alla fina verk. Affischen var även med, bra jobbat ”pressgruppen”

Idag blir det besök på Västerbottensmuseét för att kolla på utställning med Grafisk form. Solen skiner, gräset är grönt och idag ska jag nog teckna :)