Spinnrocken och allt annat

Written by Mimmi11. Posted in Mimmi Henriksson

Att spinna eget garn ’är riktigt trevligt. Särskilt eftersom man kan hitta riktigt fina gamla spinnrockar för inget. Min är från ja nån gång och jag gav 1 kr för den. Problemet är väl mer att hitta spolar så man kan göra mycket garn. Nu har jagbara en och jag har inte hittat några nya. Vart och letat lite överallt. Alternativet är väl att göra egna snart.

När jag skulle lära mig spinna var jag på kurs. Den hölls i Onsala på Knapegården hos en dam som heter Ulla Natt & Dag. Man kan även köpa bra råull därifrån eller handla något annat i hennes hantverks bod.

I mitt blogg läsaande har jag frekvent gått in och tittat med pinner. Det är verkligen blogg värd att följa hon gör riktigt fina mönster och många är gratis. Man kan även hitta dem på ravelry.

Min latvian vogneteppe verkligen hur fint som helst mönster och fantastiskt roligt att sticka.

Tvåändstickningen går framåt. Min tanke är att göra Tant Koftas uppifrånochner kofta. Fast då i tvåändstickning och få en bolero form. Jag hoppas verkligen det skall funka. Jag har nu dragit upp det för tredje gången eftersom det inte fullt funkade för mig. Det skall nog bli bra nu. Balansen är fortfarande 2,5 stickor med 272 maskor på.

Taggar:, , ,