Första inlägget YÄ!

Written by HerthaAlva11. Posted in Hertha & Alva

Hej!

 

Nu är det vår bloggvecka! Det känns roligt men också lite svårt, ingen av oss har en personlig blogg eller liknande så vi vet ju inte riktigt hur man gör. Men det löser sig nog.

 

Vi pluggar textil på HV skola och vi upplever att vi ofta får höra och även själva pratar om hur svårt det är att klara sig som textilare. ”Ja, man kommer ju behöva ha ett annat jobb vid sidan om” känns som en vanlig replik både från lärare och andra.

 

I vår utbildning ingår en kurs i företagsekonomi och vi kan ärligt säga att vi inte hade förstått hur pass svårt det skulle vara att ekonomiskt klara sig i branchen innan vi pluggat den kursen. Det var efter att vi förstod det som vi började tänka på framtiden och hur vi ska få nytta av vårt kunnande. Vi går inte den här utbildningen för att sedan bli brevbärare, inget ont mot dem men vi vill ju syssla med textil! Därför började vi fundera över olika sätt att arbeta med eller kring textil och därmed få ägna oss åt det vi brinner för. Vi hade tankar kring att jobba med skapande i textil, det behöver inte innebära framställandet av färdiga produkter, vi måste inte rikta in oss på antingen konst eller bruksföremål, vi måste inte och vill inte.

 

När det började närma sig praktikveckor på HV så satt vi båda med pannorna i djupa veck och grubblade över var vi skulle söka praktikplats. Vid ett tillfälle då vi provfärgade en massa garner nere i HV:s färgeri ägnade vi väntetiden åt att rita en mindmap över praktikplatser. Vi tycker båda att det är ett lite lustigt och lagom töntigt sätt att få överblick över en situation. Då kom vi på att det vore kul att lära sig hålla en workshop. Efter att ha diskuterat saken i någon vecka tog vi helt enkelt mod till oss och frågade vår lärare om det var okej att ägna praktikveckan åt ett undersökande arbete kring workshops och hon sa ja!

 

Vi tänker att en workshop eller kurs är ett forum där vi får dela med oss av vår kunskap men också få ta del av andras ideer och skaparglädje.

 

Detta är ungefär vad vi kommer att skriva om och kring denna vecka. Kan hända slinker det in något helt annat men var inte orolig, det ska nog bli kul ändå.

 

Nu ska vi ut och sätta oss i rålis och käka en härlig pastasallad!

Alva och Hertha <3 sommar!


HEJSVEJZ!

ps. Alva är hon till vänster på bilden och Hertha är hon till höger på bilden. ds.

Taggar:,