Reflektion kring det här med jobb

Written by HerthaAlva11. Posted in Hertha & Alva

I tisdags fick jag ett telefonsamtal från en arbetsgivare som jag spontanskickat en ansökan om sommarjobb till. Arbetsgivaren är personalansvarig på försäljningsavdelningen vid en större institution och jag visste inte riktigt själv vad jag sökt för jobb när jag skickade min ansökan, det enda jag visste var att jag ville och har erfarenhet av att jobba i butik. I vilket fall som helst så fick jag komma på intervju och det jag vill komma till är att arbetsgivaren var riktigt imponerad över mina meriter och då inte min arbetslivserfarenhet utan det hon satte mest värde i var mina utbildningar!

Jag har innan HV läst ett år på Sätergläntan och ett år på Capellagården men jag har aldrig tänkt att det skulle vara meriterande i såna här sammanhang. Jag har mest haft det uppskrivet på mitt CV för att man ”ska” det och för att det ska synas att jag har gjort något och inte bara suttit och latat mig eller så. Men här var jag alltså i en situation där mina utbildningar faktiskt gav mig ett jobb!

Det är ju kanske visserligen ingen nyhet att det funkar så men jag har iaf inte tänkt så mycket på det förut. Jag tycker att det är riktigt uppmuntrande att det må va ont om jobb för textilhantverkare men vi kan vara attraktiva i andra sammanhang i alla fall!

 

I övrigt har jag bara en sak att säga: BÖRJA ALDRIG SNUSA FÖR DET SUGER ATT SLUTA!

 

Jahej!

/Alva

 

Taggar:,