Tiden

Written by Kristina11. Posted in Sisters of Sättra

Idag har jag undervisat på Ölands Folkhögskola, konst 2. vi har jobbat med tid den här veckan och utmana våra arbetsprocesser med hur man på olika sätt kan förhålla sig till tid. Vi har bearbetat liv,död, orättvisor och vägar för att hitta till en grannes trädgårdshemlighet. Igår var hela gruppen i Sättra och fick privilegiet att och arbeta i en underbart vacker trädgård tillsammans med sisters. Ja vad

mer kan man önska. I det textila hantverket försvinner tiden, den gestaltas visuellt när sekunder och minuter blir stygn som skapar vägar, fogar och möten. I projekt som sisters of Sättra driver är ärlighet, stygn och tidlöshet teman. Nu är jag en aning trött jag har tömt ut mig själv och delar av mig tömdes ut ett par atelje besök idag. Jag borde ha packat min och Leylas väska idag reser vi till Zadar i Kroatien då måste jag ha med mig mer än nål och tråd.