Inspirerad av Morandis flaskor och min egen tvätt

Written by Carolina11. Posted in Carolina Linné

 

Att ställa ihop grejer till stilleben är något som roar mig. Hur uttrycket kan förändras bara jag flyttar den flaskan lite åt höger. Många ting blir också så fina i en grupp, de stärker varandra på ett sätt. Jag kan flytta runt föremål länge och väl.

En som kunde detta och gjorde stilleben på stilleben är Giorgio Morandi. Hans målningar med flaskor,vaser, burkar med mera, är så vackra och en stor inspiration för mig. Just det här fina med det vardagliga motivet som kan säga så mycket. Hylla vardagen tycker jag.

Morandis flaskor

Allt behöver inte vara så märkvärdigt, ibland kan ett mjölkpaket eller en fint upphängd tvätt inspirera mer än tillexempel storslagna vyer. Så det är bara att öppna ögonen och titta där man står. Dessutom blir det ju mycket roligare att hänga tvätt.

Fin tvätt

 

 

När jag gjorde mitt examensarbete tittade jag mycket på Morandis bilder men även på mina egna tvättlinor.

Fler bilder på min ljusinstallation ”From Hällnäs and back” finns på min hemsida

Taggar:,