Författar Arkiv

Vi ses

Written by Carolina11. Posted in Carolina Linné

Nu har jag bloggat klart för denna gång. Såklart hann jag inte så mycket som jag hade velat, en vecka går ganska fort ändå.

Så jag säger hej då och vi ses en annan gång.

Vill ni se mer keramik kan ni gå in Här eller varför inte Här eller till sist Här.

Ha det så bra!!!

Hej då.

Favoritplatser

Written by Carolina11. Posted in Carolina Linné

 

Jag har två favoritplatser i världen som jag alltid återkommer till. Den ena plasten är London med allt vad det innebär. Men jag tänker inte skriva om London utan min andra favoritplats – Hällnäs.

Järnvägsstationen i Hällnäs

 

Hällnäs är där jag vuxit upp och varje gång jag kommer dit så blir jag glad och lugn. Hällnäs är allt annat än perfekt men det kanske är en av anledningarna att charmen för alltid kommer att finnas där. Klart att jag är partisk i målet då jag är född här men det spelar liksom ingen roll. Jag vill alla fall ta min chans och puffa allt jag kan för Hällnäs, som jag tror är framtidens by, så pass på, nu ska här puffas:

 

Här finns höga berg, vacker natur, trevliga människor, billiga hus, bra skola, en liten fin matbutik, järnväg med många dagsturer till Umeå eller Lycksele, fin älv, Historieförening, elljusspår, ett gammalt sanatorium, skoterspår, inspiration, renar på vintern, gympa, gungor, Folkets Hus, Växthus, isälvsled, järnvägsstation med museum om sommaren, badplats, fina hus, kuperad terräng, förskola, fotbollslag med fotbollsplan, lekpark, bibliotek, sandstrand, konst, bilverkstad med mera med mera. Skrev jag förresten trevliga människor? Kan betonas ytterligare.

Hällnäsvy

Föresten vill ni se fler fina bilder från Hällnäs kan ni gå in Här.

 

Ljuspunkter

Written by Carolina11. Posted in Carolina Linné

 

Jag gillar ljus – Levande ljus, elektriskt ljus, solljus, månljus, gatlampsljus, ljusslingor, lampljus…

Därför så blir det också mycket ljus i min keramik, på olika sätt.

Ljusbord med porslinshus

 

 

"Box in air" Kub i porslin med vitt snöre

 

I dag jobbar jag med ljus i liten skala då jag håller på att tillverka små ljuslyktor i porslin.

Jag kavlar ut ett porslinssjok och gör små remsor som jag fäster ihop när leran är nästan lädertorr.

Det prickiga reliefmönstret gör jag med en liten massageboll.

Leran bränns två gånger, andra gången får lyktorna lite transparent glasyr på topparna.

Obrända lyktor som står på tork.

Färdiga lyktor.

 

Inspirerad av Morandis flaskor och min egen tvätt

Written by Carolina11. Posted in Carolina Linné

 

Att ställa ihop grejer till stilleben är något som roar mig. Hur uttrycket kan förändras bara jag flyttar den flaskan lite åt höger. Många ting blir också så fina i en grupp, de stärker varandra på ett sätt. Jag kan flytta runt föremål länge och väl.

En som kunde detta och gjorde stilleben på stilleben är Giorgio Morandi. Hans målningar med flaskor,vaser, burkar med mera, är så vackra och en stor inspiration för mig. Just det här fina med det vardagliga motivet som kan säga så mycket. Hylla vardagen tycker jag.

Morandis flaskor

Allt behöver inte vara så märkvärdigt, ibland kan ett mjölkpaket eller en fint upphängd tvätt inspirera mer än tillexempel storslagna vyer. Så det är bara att öppna ögonen och titta där man står. Dessutom blir det ju mycket roligare att hänga tvätt.

Fin tvätt

 

 

När jag gjorde mitt examensarbete tittade jag mycket på Morandis bilder men även på mina egna tvättlinor.

Fler bilder på min ljusinstallation ”From Hällnäs and back” finns på min hemsida

Flytt

Written by Carolina11. Posted in Carolina Linné

Fint med forsen utanför

Hej, nu är jag igång med bloggandet – något jag aldrig gjort förut… Hoppas tekniken är med mig under veckan.

Hela helgen har jag med hjälp av min mamma flyttat från en keramikverkstad till en annan. Huvvaligen vad jobbigt det är att flytta. Flytten var inte alls lång, en trappa upp i samma hus på Olofsfors Bruk men man lurar sig själv och tror att genom det korta avståndet kommer flytten att gå i ett nafs. Vilket den inte alls gör utan man bär och bär och bär.

Har ni inte varit i Olofsfors måste ni åka dit. En gammal bruksby som nu är museum och även tillhåll för många konstnärer och konsthantverkare. Jättefina verkstäder och ateljéer finns att hyra för en billig slant. Kolla in www.olofsforsbruk.nu. Jag trivs jättebra med att jobba i Olofsfors och i vinter kommer det att hända spännande grejer här, återkommer kanske om det senare, lite hemligt än så länge.

Fint med forsen utanför

 

Alla fall så har jag nu installerat mig i min nya verkstad och fått det så fint och välstädat. Men känner jag mig själv rätt så kommer röran att infinna sig om exakt 3 dagar, så länge brukar det hålla efter jag städat. Men kanske så kan jag vara mer ordningsam denna gång och plocka upp efter mig. Allt handlar ju om rutiner, nä nu blir det andra bullar,nu ska jag bli mera pedant.

Ordning i hyllan

 

Nu är det bara att sätta igång och jobba med leran, en liten paus i min myshörna först.