Det där med att inte räcka till…

Written by Elsa11. Posted in Elsa Olsson

Ibland blir det som bekant inte som man tänkt sig, idag hade jag tänkt vara på skolan och jobba vidare vidare på min flossa och sen sy montering på super mario broderiet. Men istället har jag varit hemma och kännt mig trött och hängig. Egentligen tror jag inte att jag är sjuk utan helt enkelt väldigt stressad. Vissa människor har ju en enastående förmåga att hantera stress, medans andra, som jag, får magkatarr.

Så istället för att visa er vad jag gjort under dagen tänkte jag skriva lite om mina tankar kring just detta. När tiden inte räcker till, när man vill tacka ja till saker fast man borde tacka nej. Jag har väldigt lätt att ta på mig för mycket, troligtvis för att jag sysslar uteslutande med saker som jag tycker är jätteroliga. Min teori är att det är lättare att ta på sig mer jobb och uppdrag än vad man mår bra av när man jobbar med saker som man tycker är roliga. Men jag tror att man måste, annars är risken stor att man börjar förknippa det man älskar med negativa känslor. Jag har ännu inte hittat något riktigt bra sätt att förhålla mig till detta, men har den senaste tiden börjat tacka nej och sa nyligen upp mig från mitt extrajobb, just för att det blev för mycket att kombinera med heltidsstudier. Min plan är att lägga den tiden på träning istället. Att träna är kanske det tråkigaste jag kan tänka mig, men ett nödvändigt ont om min kropp (särskilt rygg) ska orka med hantverksyrket.

Nu ska jag göra tidig kväll och vaknar förhoppningsvis upp utvilad och som mitt vanliga jag imorgon!

Det vore intresant att höra era erfarenheter och tankar kring detta, så kommentera gärna:)

Taggar: