Flossa

Written by Elsa11. Posted in Elsa Olsson

Då så var min sista bloggdag kommen och jag tänkte som sagt avsluta veckan med att visa er min påbörjade flossaväv. Vi börjar med att kika på skissen…

I och med att Hemslöjden fyller 100 år nästa år, så har våran klass, tillsammans med två andra klasser från Konstfack och Sätergläntan blivit inbjudna att ställa ut vävar på Nordiska museet. Jätteroligt! Jag vet inte hur mycket vi får avslöja om temat och utställningen i sig, så jag får helt enkelt be er hålla koll på Hemslöjdens och Nordiska museets hemsida för att läsa mer om det! Som ni kan se ska jag väva en svan. Vattenytan har jag skapat genom att manipulera ett foto på vatten i ett bildbehandlingsprogram. Den stora utmaningen har varit att få färgerna och dess kombinationer förmedla känslan av vatten på ett bra sätt.

Så här ser det ut i min vävstol, en utskrift av skissen och en arbetsritning av svanen.

Och här har vi väggen bakom mig, där sitter det lite inspirationsbilder, färgprover och min vävnota.

Här har vi då själva väven, den är 60 cm bred och ska bli 90 cm lång. Än så länge har jag ju inte kommit så långt, men jag gillar uttrycket än så länge och är nöjd med hur vattenytan överförts till textil.

Går man riktigt, riktigt nära så ser det ut sähär. Materialen är brage, åsborya och lin.

Hoppas att ni har gillat att följa mig i veckan, jag har verkligen tyckt om att gästblogga!  För att hålla koll på vad jag gör i framtiden gäller följande adresser: grandmotherspearls.blogspot.com, supermariobrosworld1-1.blogspot.com. Eller HV-skolas hemsida där alla elever har sin egen portfolio.  Tack och adjö!

Taggar:,