Lördag

Written by EmmaG12. Posted in Emma Grundström

I torsdags dök en fruktansvärd förkylning upp från ingenstans! Nu efter 10 avsnitt av min favorit tv-serie My so-called life och 20 koppar te med honung friskförklarar jag mig själv, i alla fall för ikväll. När jag känner mig ynklig längtar jag hem. Hem för mig har och kommer alltid att vara Dalarna. Nu för tiden främst en liten stuga utanför Leksand där man kan sitta på verandan och blicka ut över Dalälven, tallklädda berg och röd stugor!

Jag tänkte ge några självklara tips för ett besök i Dalarna:

Dalarnas museum – Hittas i Falun. De har en fantastisk fast utställning med kurbits och dräkter. Jag kommer aldrig kunna se den för många gånger.

Sätergläntan – Förutom att de har fantastiska kurser har de även ungefär den finaste butiken i världen. Att ta en fika uppe på berget är också en självklarhet.

Rättviksglass – Testa den och ni kommer inte kunna äta någon annan glass igen. Förutom att den är fantastisk god och krämig finns den i tusen olika smaker så man tröttnar aldrig. Den kan bland annat köpas i den lilla glasskiosken mitt emot Hemslöjdsbutiken i Leksand, så när du ätit din glass är det givet att du går in där.

Nyfiken – Trädgårdscafé på Gammelgården i Rättvik. De serverar ekologiskt och närproducerat fika och lunch samt har musikkafé.

Karin Ferner – Gör fantastiska silversmycken och annat konsthantverk, hon kan besökas på Hanrövägen 4 i Falun.

Carl Larssongården – Att se Karin Larssons textilier gör man bäst där hon själv hängde dem i hemmet i Sundborn. Ett stenkast fån gården finns även konsthallen Kvarnen som brukar ha mycket fina utställningar.

Taggar:, , ,