Galna drömmar och vinnande idéer!

Written by Inger12. Posted in Inger Möller Degerfält

När jag var ung ( fy så gammalt det låter… jag har i alla fall levt ett tag och minns tiden innan Internet). När jag var ung älskade jag slöjd och att slöjda, precis som nu. Och precis som nu så blev det ofta presenter som jag förärade släkt och vänner. För att minnas alla mer eller mindre galna projekt brukade jag ta ett foto av mina alster. Dessa foton (vi pratar kamera med film och pappersfoto) stoppade jag ner i en skokartong som så småningom blev smock full. Den finns kvar, och det är rätt kul att kika i den ibland.

En solig sommardag 2003 låg jag och solade på en brygga vid en liten sjö i Norrlands obygd tillsammans med ett av mina syskonbarn. Han berättade att han just pluggat klart och nu var databasprogrammerare. Själv hade jag just gått en utbildning i portfoliometodik vilket gav mig en idé. Den idén resulterade i att det nu går att Söka bland 176 483 slöjdalster som elever i hela landet lagt upp databasen Slöjdportfolio.
http://www.slojd.nu/slojda/  Slojd.nu har just blivit utsedd till ”Årets digitala Läromedel 2012”. Kul kul.

I våras bestämde jag mig för att jag som lärare ville visa mina elever vad jag slöjdar och samla min portfolio igen, fast nu digitalt. Vi la därför till en åldersgrupp som heter ”lärare”. Det är faktiskt lite kul att upptäcka att man hinner med en del slöjd, även om det känns som att man aldrig hinner något…

Den här Örhängestavlan är ett riktigt roligt minne!
http://www.slojd.nu/slojda/alster/226719

Och detta är ett bra presenttips.
http://www.slojd.nu/slojda/alster/217684

Taggar: