Slöjdklubb comming up

Written by KajsaL12. Posted in Kajsa Lundin

Nu är det bråda tider! Igår var jag i Stockholm och träffade näringsgruppen med hemslöjdskonsulenter från olika delar av Sverige. I helgen är det dags för andra tillfället med 16 deltagare som utbildar sig till Slöjdklubbshandledare. Utbildningen är en pedagogisk utbildning för den som vill jobba med barn och hemslöjd. Rummet är riggat med pallar i cirkel och korgen i mitten, en myshörna, inspirerande bokbord, material och gofika. Jag blir alltid lika nostalgisk när det är dags för Slöjdklubb. Jag var med som slöjdhandledare under Slöjdcirkus turné genom Sverige 2004-2005 och Slöjdklubben bygger på den pedagogik som vi jobbade fram då. Städsången som hittades på då håller än och när jag tidigare i veckan repeterade vad jag ska prata om hittade jag den gamla slagdängan ”Kråktangon” som helt logiskt handlar om en snorkråka.

Helgen tar upp hur man kan använda rummet ute när man slöjdar med barn och om material i skogen. Utbildningen har också specialanpassats lite efter keramiktraditionen i västra Värmland och deltagarna kommer även få jobba tillsammans med en keramiker.

Jag ska försöka hinna fota lite i morgon så att ni får se vad vi pysslar med!

Kajsa Lundin

Taggar: