Favoritmönster

Written by Clara12. Posted in Clara Falk

Enligt ravelry har jag stickat eller virkat 144 projekt sen jag blev medlem 2007, och det är ju en del. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av de mönster jag gillar allra mest! Några av dem är gratis, andra kostar pengar. Jag tycker dock att det absolut är värt att betala för mönster, det ligger trots allt mycket tid och energi bakom ett välgjort stickmönster.

Beatnik är min senaste slutförda tröja, och den var verkligen en njutning av sticka från början till slut! Flätor är fantastiskt eftersom det ser så komplicerat ut trots att det egentligen inte är det :). Tyvärr är den inte så kompatibel med min gravidmage (jag ska ha en bäbis i början på mars) så den har mest blivit liggande i garderoben.

Emelie är nog min allra mest använda tröja, utav de jag stickat själv. Den stickas med istickade ärmar = i princip ingen montering över huvud taget, vilket jag uppskattar väldigt mycket.

Icing Swirl är en ny favorit, en snabbstickat och enkel mössa som samtidigt innehåller precis lagom med moment för att inte bli tråkig. Designern bakom är min absoluta favoritdesigner när det gäller stickat, Ysolda. De stickerskor som inte stickat något av henne måste göra det på momangen! Hennes mönster är alltid välgjorda och innehåller alltid kluriga och smarta detaljer.

Min favoritsjal Ishbel är också gjord av Ysolda. Än så länge har jag stickat fem varianter av den här sjalen, och det kommer absolut bli fler. Precis som Icing Swirl är den en perfekt kombination av tankekrävande moment och avslappning.

Pomatomus är egentligen ett sockmönster, men jag gillar det allra mest som muddar (sök på ravelry så finns det några olika varianter). Jag älskar att sticka spetsstickning, men är inte så förtjust i att faktiskt bära några ljuvligt skira plagg, så jag uppskattar Pomatomusmönstrets mer grova hålmönster.

Taggar:, ,