Hemma!

Written by Mariel12. Posted in Mariel Rosendahl

Hade lätt ont i huvudet igår och vaknade idag med vad jag trodde var vinterkräksjuka! Som tur var lade sig illamåendet snabbt men jag  ställde ändå in dagens möten och aktiviteter – hade saker inbokade från lunch till sen kväll. Lite tråkigt att missa terminsavslutningen med min onsdagsgrupp på teatern. Min kära sambo ryckte in som vikarie – han är liksom jag verksam i många fält.

Nu mår jag bättre och kan kolla mail m.m. men huvudvärken släpper inte. Jag hade sedan tidigare bestämt att inte boka in något torsdag och fredag denna vecka, för att hinna vara hemma och få ordning. Jag är ingen pedant men har man mycket grejer så krävs det viss organisation. När instrument och inspelningprylar, sygrejer, kontorspapper osv osv har bestämda platser så är det mindre jobb med att sätta igång och jobba! Hoppas jag kan hålla min plan bara, för den här dagen har mest sovits bort. Jag tycker om att ha det så här att jag har vissa timanställningar med roliga saker, som projektledare, arrangör och teaterpedagog, vilket ger en stadig inkomst. Det blev även nyss klart att jag kommer hålla kurser i lajv och performance på Folkuniversitetet i vår – superkul! Och sen har jag eget företag där jag tar allehanda uppdrag som konstnär och artist, som ibland ger inkomst och ibland inte. Men att bestämma över min tid är jätteviktigt för mig.

Inte så bra kvalité på fotona, men jag vet inte vilken av alla flyttlådor min kamerasladd ligger i så jag använder photo booth, som inte är så bra utan dagsljus. Men iallafall, jag försöker bestämma mig för vilket draperi jag ska sätta upp – vi har draperi istället för garderobsdörr. Ovan syns guldbroderad rosa, flockad mörkblå samt en ännu mörkare blå sammet. Har även en fin svart med flockade medaljonger, men om jag inte missminner mig sprang min katt rakt igenom det och lämnade ett stort kattformat hål!

Jag har sytt dessa tidigare till en annan lägenhet, golvlånga för att kunna dra för en hel vägg med fönster och CD-hyllor. Men nu behöver vi bara ett. Jättenkelt, har bara sytt in kanterna samt sytt på ett…ja, jag kommer inte på vad det heter, men ett band med färdiga kanaler så att draperiet kan hängas upp på krokar på en takskena. Skenan är från IKEA men är inte särskilt smidig eller stark, så den här gången blir det en gardinstång istället. Jag får lägga upp dem lite och se om den befintliga kanalen är tillräckligt bred för stången.

Taggar: