Välkommen till en vecka med textilateljén på Andra Långgatan!

Written by Textilateljén Andra Långgatan. Posted in Textilateljén Andra Långgatan

Välkommen till en vecka med textilateljén på Andra Långgatan i Göteborg!

Entrén till ateljén en snöig marsmorgon.

Entrén till ateljén en snöig marsmorgon.

Textilateljén består av Kerstin Nilsson,Elisabeth Carlsson, Anna Karin Pettersson, Emma Linde, Anna Olsson och Mia Olsson.

Vi är sex yrkesverksamma textilkonstnärer som delar ateljé på Andra Långgatan i Göteborg. Textilateljén har funnits sedan 1986. Två av oss har varit med sedan starten och andra har tillkommit efterhand vilket innebär att vi befinner oss i olika skeenden i livet. Vanligtvis arbetar var och en på sitt håll med utställningar, uppdrag och andra projekt. Alla har sitt eget sätt att uttrycka sig i det textila materialet och våra arbeten rymmer både väv, tryck, färgning, broderi, skulptur, objekt med mera.

Under veckan kommer vi på bloggen att visa några gemensamma projekt vi genomfört och några av oss kommer att ge en glimt av det egna konstnärskapet.

Ateljén är på andra våningen.

Ateljén ligger på andra våningen.

Vi startar med att visa vårt senaste genomförda gemensamma projekt, ”julbockar”. Strax innan jul deltog ateljén i julmarknaden Järnjul på Järntorget. Inför detta hade vi utifrån en likadan hopsnickrad stomme av diverse skräp skapat varsin julbock. Bockarna blev helt olika, och på sitt sätt avspeglar de nog sin konstnärinna. Det var kallt i snögloppet på Järntorget en adventshelg, men väldigt roligt att visa upp julbockarna. För det var många som såg dem och väldigt många verkade bli glada av att se dem.

Julbockar

Julbockar

 

 

Taggar:, , ,