Författar Arkiv

Påsklov

Written by Jonny Nylund. Posted in Kravallslöjd CREW

Easter_KitBloggen har tagit påsklov den här veckan, skulle du vilja blogga hos oss en vecka? Jag jobbar på bakom kulisserna som vanligt maila till info@kravallslojd.se

/ Jonny

Trädgård & trähantverk

Written by Jonny Nylund. Posted in Ruben Persson

(Notering från Kravallslöjd detta inlägg föll bort förra söndagen då servern strulade, vi publicerar det därför idag istället)

Trähantverket och trädgårdsanläggandet är två passioner som har befruktat varandra mycket genom åren, från början satte jag ut skulpturer i trädgården, men efterhand har det ofta vuxit ihop till en enhet. På första bilden är det en nygjord blomsterlåda som mitt jobbargäng har hjälpt mej snickra, måla och spraya. Under vintern äter vi frukt och sparar kärnorna för att så på våren, och ibland blir resultaten så ståtliga att de vanliga krukorna inte är stora nog. Plantan i lådan kom ur en passionsfruktskärna förra våren.


De stora trästrukturerna är ett fantastiskt komplement i trädgårdsbygget. Dels kan byggandet och målningen hålla oss sysselsatta under vintern och så är det himla fint att kunna börja säsongen med att sätta ut de nyoljade strukturerna, de skapar en härlig miljö att börja odlandet kring där det annars kan kännas rätt utsatt och naket med bara tomma växtbäddar och grå lerjord. På bilden är ett växtstöd som håller upp en blåvinda -som till vår besvikelse nått sin fulla höjd när bilden togs och aldrig täckte in hela ställningen.  Nästa bild är ett skulpturfundament för luktärtor.

Granstammarna i strukturerna kommer från skogsremsan som omger gården där gruppboendet ligger. Vi lånar ut våra hagar till en karl som håller hästar och fällde granarna för att gräset skulle växa bättre. Nästa bild är en portal som är ingången till en kollegas permakultursprojekt. Och så härligt det var att få plocka fram några sommarbilder..

Trädgårdsmässan
För ett par år sedan, innan vi byggt vårat växthus var vi utomhus blev vi inbjudna att delta i trädgårdsmässan uppe i Älvsjö. De har en tävling där besökarna kan rösta på den installation de tycker är finast. Det här året var temat ”en drömbalkong” och vi hade väldigt roligt när vi smällde ihop vårat möblemang. Balkongen som vann tävlingen var sammansatt av möbler och prylar ur det årets IKEA-katalog, så våran designtanke står fortfarande fri och outexploaterad.

Hantverkstempel
En annan tanke som dök upp under grovslöjdandet med granstammarna var möjligheten att bygga en anslående struktur som kan samla människor och inbjuda dem till att slå sig ned och inspirera dem att hantverka tillsammans under meditativa – eller extatiska, former. Strukturen skulle gärna vara portabel för att kunna sprida hantverksglädje lite varsomhelst. Här har jag haft min kollega Shelley Sharr med från första  tanken till vinterns fantasi om ett hantverksmöta i maj 2012 med fyrahundra deltagare samlade för att uppföra en HANTVERKSKATEDRAL.Det är ett pågående projekt och första bilden är från experimenterandet med det första templet. Andra bilden är från Orionskolan på Gotland där Shelley smällde ihop ett sju-pelars tempel tillsammans med åttondeklassarna där. Nästa tempel står på gården där jag jobbar och är tillverkat tillsammans med mitt gäng. Sista bilden är ett tempel i småland, uppfört tillsammans med min hantverksbybrorsa, arkitekten Daniel Ängmo

Så, det blev ju ett bra svep över de aktuella hantverksgärningarna i min vardag, och själva bloggandet blev ju en genomkörare i datahantering så att jag kanske kan ta och styra upp min hemsida. Det fungerade rätt himla fint ett tag med sprays automatiska foto albums-sidbyggare men när de sålde av sitt webhotell blev verktygslådan och tekniken helt annorlunda och jag tappade tråden för ett tag. Hemsidan finns på www.human-nature.se och är tänkt att visa gamla projekt, och kommande, för nu med de första våraningarna börjar ju skaparsaven att stiga.

Jullov

Written by Jonny Nylund. Posted in Kravallslöjd CREW

Bloggen har just nu tagit jullov, vi på Kravallslöjd vill tacka alla bloggare vi haft under året! Skulle du som läser vilja blogga en vecka under 2011? Hör av dig till oss info@kravallslojd.se

Uppdatering!

Written by Jonny Nylund. Posted in Kravallslöjd CREW

Den här veckan kommer vi att uppdatera bloggen, stundvis kommer bloggen därför inte att fungera vi har därför valt att inte ha någon bloggare den här veckan. Bloggen kommer att ligga online under uppdateringen så du kan läsa alla tidigare inlägg under tiden vi bättrar på funktionerna.  En av nyheterna är att du som läsare nu kan kommentera och gilla inläggen så det syns på facebook (klicka in på ”kommentera” så ser du hur).

Är du sugen på att blogga en vecka framöver på den förbättrade plattformen så kan du anmäla intresse på info@kravallslojd.se

Vill du blogga en vecka?

Written by Jonny Nylund. Posted in Kravallslöjd CREW, Uncategorized

KravallslöjdDen här veckan har vi ingen bloggare här på Kravallslöjd.

Skulle du vilja dela med dig av dina tankar kring slöjd, hantverk, design eller annat? Sidan har ca 30 tusen besökare per månad och det är okej att PR dig själv under din bloggvecka.

Vill du blogga eller hjälpa till att göra Kravallslöjd bättre genom artiklar eller annat så hör av dig!

E-Post : info@kravallslojd.se