Transparens

Written by Julia Gamborg Nielsen. Posted in Julia Gamborg Nielsen

Mitt nästa projekt  jag håller på att utveckla är till en lampa. Jag anammar gärna slumpen och ett projekt kan inom ramarna utveckla sig åt många olika håll innan det färdiga resultatet.

Det började med idéer om just transparens, i saker och tings härkomst och framtagning. Det är många processer och metoder som slutkunden aldrig är medveten om och heller inte kan ta ställning till eller ha tid att ta reda på. Jag vill påvisa dessa aspekter och  jobba i råhud/pergament.  Jag upplever att det känns som ett mystiskt och vackert material som är svårt att få tag i och dyrt. Jag forskade  vidare inom fältet och kom i kontakt med en gammal teknik där man använder sig av svinurinblåsan. Jag har spenderat mycket tid i min stuga i södra skärgården där vi har året runt jakt på vildsvin pga av dess snabbt ökande population. Jag har haft kontakt med olika hemslöjdskonsulenter där jag fått tips och råd i utvecklandet. Jag har pratat med  jägare i trakten och inväntar nu min blåsa. Jag har gjort några tester i den bit råhud/pergament jag fick tag i från läderverkstan för att se hur materialet ter sig. Jag fortsätter  färdigställa min lampa i förhoppningen att den är klar för presentation på Slöjdprovningen i maj.

bild (37) bild (35) bild (19)

 

Jag avslutade sedan veckan med en AW på terassen.

bild (36)

Taggar:, ,