Måndag och 2:a ikaväven är äntligen igång

Written by Maria Andersson. Posted in Maria Andersson

Hej

Som jag skrev i presentationen jobbar jag med mitt examensarbete och ligger i slutfasen. Om 7 dagar ska det vara klar och vi börjar hänga klassen examensutställningen ”Unravel”  på Almgrens Sidenväveri.

Det har varit en lång dag, kl är nu 23.10 och jag funderar på att runda av dagen, men vill ändå ge er en kort beskrivning om mitt arbete och vad veckan kommer att innehålla.

Jag har hittills vävt en ikatväv och två stycken vävar med varpförflyttingar, vet inte vad tekniken heter och tror inte att det har något namn. Det som återstår att göra i veckan är att väva klart en till ikatväv och montera alla fyra vävar. I sin helhet kommer det bli två stycken ikatvävar och två stycken vävar med varpförflyttningar, alla med samma storlek 100 x 260 cm.

Dagens arbete: Avslutade förarbetet med inslaget till väv2, vaxat och färgat allt inslag och äntligen börjat väva. I morgon kokar ska vaxet kokas ur och fortsätter att väva. Nu åker jag hem och göra kudden sällskap! sov gott :)

För mer info och bilder om projektet fram tills idag gå in på: http://www.mariaandersson-konsthantverk.se/examens.arb-19913224

Inslaget väv 2 Kypfärgning Inslaget tas ur ramen redo att läggas i färgbad färgar och klart 1:a spolen börjar väva

 

Taggar:, ,