Att filta är kul

Written by Ellen10. Posted in Ellen J Weist

Idag har jag haft en ledig dag, en skrota-runt-dag. Och, mina ulltavlor är klara!

Ulltavlorna är det roligaste projektet på länge. För ett tag sedan krympte jag några ulltröjor som jag haft som bakgrund och sedan filtat på. Just den här idén har levt i huvudet på mig under lång tid, tröjorna fiskade jag upp ur en klädinsamlingskasse för, hmm, öh, kanske ett år sedan … Känns det igen!? Idén slår ner i huvudet som en blixt och sedan …

Hur som helst så har jag den här gången varit ovanligt grundlig, till och med gjort akvarellskisser när ljungen blommande nere i viken där vi brukar fiska.  Det är verkligen vackert när naturen fylls av ljung!

Idag har jag insett att ljungen hunnit bli brun och naturens färger går mer åt orange … Men, man kan inte tänka på allt, tavlorna ska följa med till utställningen på lördag – nu inramade!

I det här läget innan en utställning infinner sig känslan Tänk om ingen gillar dem!?! och sedan insikten om att jag måste bestämma pris.

Skapandet är det roliga. Men det är bara att erkänna, jag tycker också om att sälja det jag gör. Det har hänt en gång att jag satt ett skyhögt pris för att jag inte vill sälja. Men dessa tavlor vill jag verkligen att någon ska bli kär i och vilja hänga på sin vägg.

Det kreativa med tavlorna är i alla fall klart… priset får värka fram. Sätts troligen på lördag.

Taggar: