Rekommendationen!!

Written by Linda. Posted in Linda Lundström

Här kommer rekommendationen över rekomendationer! JONATHAN SAFRAN FOER!

När jag var typ 17 år lånade jag boken ”Everything is Illuminated” utav min mammas kompis nere i skåne. Den handlar om en massa saker och gärna samtidigt, eller parallellt. När jag läste den då förstod jag inte mycket men älskade ändå det lilla jag förstod. Allt var så vackert beskrivet och uppmålat med det underbara språket och så är den så annorlunda…annorlunda skriven. Efteråt var jag som såld och läste Jonathans andra bok ”Extremely Loud and Incredibly close”. Den var mycket lättare att förstå med en rak tidslinje och med väldigt vackra och välutvalda bilder som hörde till historien. Fortfarande det vackra språket, och de många tankarna som kan väckas genom livet. Han tar upp tankar man har och studerar dem försiktigt i sina texter. Vardaglighet, mänsklighet och förgänglighet.  Jag läste om ”Everything is Illuminated” i sommras. Jag har ännu inte lämnat igen den till min mammas vän för under den tiden jag läste den till den tiden jag läst färdigt den, så kunde jag inte slitas från den. Det blev sagt att jag kunde få den om jag skrev en recention. Det kändes mycket bra tyckte jag, och jag har planerat att göra det men det har ännu inte blivit av. Därför bestämde jag mig för att läsa om den också. Jag gjorde det lite med skräckblandad förtjusning. Minnena av hur fantastisk den var gjorde mig orolig för om den skulle leva upp till mina minnen… det gjorde den. Så nu är det bara upp till mig att faktiskt skriva den där recentionen för att har jag lovat något så har jag! Och jag kan inte ha den i min ägo med rent samvete utan att göra vad jag lovat.

SÅ! För er som vill ha en bok som utspelar sig under andra världskriget och även har tillbaka blickar som utspelar sig längre bak i tiden (utan att det egentligen förklaras) och är väldigt vacker och poetisk och lär dig lite om judarna hur de hade det under andra värdlskriget( de som inte satt i arbetsläger) läs EVERYTHING IS ILLUMINATED!

everything is illuminated when you read this book!

För er som vill ha en klassisk berättelse med en rak tidlinje som handlar om en pojke och hans sökande efter…ja nu var det ett tag sedan jag läste den, men han letade efter något tillsammans med en gammal man och den är väldigt söt och så får man tänka till lite grann, och som innebär lagom mycket hjärngympa ( det är alltid ett plus i en bok) så läs då EXTREMELY LOUD AND INCREDiBLY CLOSE!

Att tysta ljud kan vara så höga!

Puss o hej från mig!

Taggar:, , ,