Verktyg och redskap

Written by Emma11. Posted in Emma Frost

Det sägs ju att man inte ska skylla på att verktygen är dåliga och dessutom att en bra hantverkare kan göra riktigt bra saker oavsätt vad han eller hon använder för verktyg. Det ligger någonting i det men samtidigt så kan det vara otroligt frustrerande att försöka göra något utan bra redskap. Att lägga ut tyg på golkvet i brist på vettigt bord och försöka klippa ut mönsterdelar med dåliga saxar, pressa på skärbrädor för att strykbrädan är för vek… det är ganska jobbigt och även om resultatet blir ok så tar processen mycket längre tid än den skulle kunna ha gjort.

Förra året bodde jag och en annan vän tillsammans i en mycket liten etta. Vi hade dammsugaren under sängen och micron under kökssoffan, symaskinen fick inte plats så förra årets sömnadsprojekt syddes var mest historiska och syddes för hand. Eftersom golv- och bordyta var en lyx under det året så var det svårt att klippa ut stora saker. Det största jag sydde då var en kofta. Nu bor jag med en annan vän i en annan, tack och lov större, lägenhet så golvyta har vi massor jämfört med förra året och symaskinen har en permanent plats tillsammans med overlock och diverse syskrin. Det är fantastiskt skönt! Tillklippningsbord är det lite sämre ställt med men jag har hittat en väldigt bra lösning på det problemet: En trevlig vän med ett mycket stort tillklippningsbord så lyckan är gjord! Jag klipper ut på ett vettigt bord och har dessutom trevligt sällskap under tiden.

Vännen som jag bodde med förra året har också ett redskapsproblem: Plats. Det år återkommande bland mina vänner, redskap tar plats och det är något som man kanske inte alltid har. Just nu bor hon med respektive på 57 kvadrat tillsammans med fyra vävstolar. Det problemet har hon delvis löst med att låta våran vän med det stora tillklippingsbordet ta hand om en av de största vävstolarna. Båda vännerna är mycket nöjda, den ena får ju tillgång till en vävstol och den andra får liiite mer plats.

Taggar: