Glas inspiration

Written by Linnea11. Posted in Linnéa Kolbäck

Denna helg öppnar en glas och metallutställning upp dörrarna på Umeå Universitet, Lärarhuset. Studenter från kursen Glas, design och skulptur ställer ut sina egna projektarbeten i en utställning i samarbete med vår klass Grafisk form. Utställningen är en slags flygande utställning och kommer att vara hela nästa vecka. Glas och metallprojekten är både små och stora till skalan och färgerna innehåller alla ur regnbågen!

Glas är ett för mig okänt material att skapa i, jag kan tyvärr ej delge några egna erfarenheter men här nedan följer lite glasinspirations bilder. Ett nytt material kan ju både kännas spännande, intressant och lite skrämmande. Glas är vackert, det kan ge mig inspiration både i form och uttryck, en slags skörhet som också skapar distans för betraktelse. Trevlig fredag!

Färgade glasbitar – som en gott och blandat påse,  något för alla!

 

 

Metall och glas ska kombineras, krossbart med okrossbart.

Vernissage i morgon lördag, återkommer med fler bilder.

Taggar:, , ,