Om att ta tillvara

Written by Maria11. Posted in JAG BLOMMAR

Jag arbetar ju i en del material som andra tycker är skräp. Men när jag använder skräpet och gör något annat av det, så får jag själv känslan av att jag förädlar skräpet. Jag höjer upp det och ger det ett nytt värde. Det är det inte alla som förstår. Jag får ibland kommentarer om sådant jag tillverkat av ex. plåtburkar. Att de inte förstår sig på. Att det inte kan kosta så mycket, det är ju gamla plåtburkar. Att det på något sätt är ett fult material.

Plast har ju också en ful känsla över sig. För något årtionde sedan så kunde nog nästan inte en sak av plast vara i närheten av slöjd. Men nu när man tex kan återbruka plast, så kan det kanske också upphöjas lite. Få ett ökat värde.  För miljöns skull är det dock bra om vi låter bli att konsumera nytillverkad plast.

För några år sedan upplever jag också att det var lite fult att virka. Men idag har det blivit ett uppsving på virkandet igen. Det är inne och kul. Men tänk bara på alla miljoner virkade dukar som grytlappar som säljs för nästan ingenting på loppis. De är kanske inte så fina att använda som just dukar och inte speciellt funktionella som grytlappar, men om man tänker på allt arbete som lagts ner på dem så vill jag gärna se mig som de fula sakernas riddare och återbruka dem på olika sätt.

Idag på morgonen har jag varit i ateljen och tagit tillvara gamla broderier från handdukar och lakan. Av dem syrjag kuddar. Nedan syns en bild på en av dem. Det känns bra att ta tillvara.

Med det här gästinlägget tackar jag för mig!

Av någon anledning får jag inte in bilder, varken på detta inlägg eller på det förra…

 

Taggar:,