Endast finliret kvar!

Written by Anja11. Posted in Anja Thelander

Med bara några dagar kvar till marknaden är det en hel del som måste göras. Placeringen av marknadsdeltagarna är nästan det roligaste. Det är viktigt var de placeras och vilka grannar de får, ungefär som med bordsplaceringar. Vi försöker sprida ut de som arbetar med samma material, akta textilierna från matos, och locka besökarna till dem som är längstbort placerade. Marknadsområdet är uppbyggt som ett kors, sett uppifrån, så det gäller att ha intressanta stationer vid ”ändarna” så att det inte blir tomt för dem som står där. I år har vi lyckats få ihop en hel del olika aktiviteter såsom ponnyridning, ansiktsmålning, fiskdamm och en workshop i nålbindning!

Nästan en hel dag går åt till att placera ut och montera ihop marknadsborden. I år är det ca 25 bord som ska monteras, men det är alltid bra att montera några extra, man veta aldrig vad som händer… Det enda vi måste göra på marknadsdagen är att lägga på taken.

Jag måste ju även fixa mina egna saker. Smycken ska putsas och limmas. Allt ska sorteras och packas. Komma ihåg; kamera, växelpengar, extrakläder, visitkorten. Dessutom behöver jag hitta någon sorts display som lyfter upp mina skålar. Känns som att tiden inte riktigt räcker till just nu…

Men jag känner på mig att det här kommer bli bra. Väderleken visar lite si och så. Men det verkar som att det ska vara uppehåll iaf, vi håller tummarna!

 

Taggar:,