Växer vi? Sisters of Sättra the movie

Written by Kristina11. Posted in Sisters of Sättra

Ibland är tillvaron totalt klaustrofobisk alla går runt och är superfrustrerade av olika men likartade anledningar. Då är det bra med en grupp där allt kan vädras, ur detta sy/virkas nya planer.

Sisters of Sättra skulle vara med på en utställning om jordbruk och odlande. Tanken var följande, vi skulle använda våra nysydda plagg, vi skulle bygga en drivbänk och placera oss där och detta skulle filmas. Det skulle vara en stillsam film, inspelad vid utställningslokalen. Vi klädde drivbänken med svart sammet, försökte binda fast kameran i träden över. Solen höll som vanligt på att gå ner, tanken var att det skulle vara kvällsljus. Som vanligt för kallt för kroppstrumpa, stressigt eftersom de kvinnliga omsorgerna behövdes på annat håll och blött och geggigt för den sister som blev vattnad.

 

Filmen projicerades under utställningen i en annan drivbänk, det blev en kuslig och instängd känsla. Vi visade tre foton med oss själva samt ett broderi med tusentalsstygn på i hopfogade tygbitar med texten ”Kristina lever ett lyckligt och lättsamt liv med gott om tid för trevligheter”. Ett påstående som fram till nu är en direkt lögn.

 

Att växa, varför ska människor göras så mycket mindre än vad de är och hur ska man egentligen få utlopp för sin kreativitet? Vi jobbar utifrån ett kvinno- och landsbygdsperspektiv men ändå rätt allmängiltigt.

 

Skaffa en egen syjunta, det är det enda Sisters of Sättra kan råda till. Tack för oss.

Taggar:, ,