Dockan Fika

Written by Kerstin12. Posted in Kerstin Jakobsson

Igår fick jag med posten en kista. Den kom med ett paket sänt från Oregon i USA. Inuti kistan låg dockan Fika. Under några månader levde Fika hos konstnären Gretha Lindwood i Portland. Grethas föräldrar kom från Sverige och kanske var det därför som Gretha dekorerade kistan så vackert med kurbitsmotiv. Fika som nu vilar i sin svarta kista har en ljusblå snara runt halsen. Man kan se att Fika in i det sista måste försökt lätta på snarans tryck med tyghanden, men förgäves. Dockan ligger helt stilla och livlös. Eftersom Gretha gillade sin docka och hade svårt att ”döda” den som jag önskat, lär det istället varit Grethas mamma och syster som utförde dådet. En morgon efter en fest fann Gretha således Fika hängande i en ljuskrona. Nu är Fika tillbaka hos mig i Skåne. Under påskhelgen ska hon medverka i min påskutställning. Har du vägarna förbi är du välkommen! Långfredag till annandagen kl 10-18 på Lidvägen 16 i Harlösa. Jag bjuder på fika…

Taggar:,