Härmed gör jag min bloggdebut!

Written by Mariel12. Posted in Mariel Rosendahl

Jag som skrivit så mycket i mitt liv: akademiska texter, poesi, noveller, informationstexter, om mina konstverk, argumentation i sakfrågor osv osv – men jag har aldrig skrivit om mig själv, om vad jag gör på dagar och nätter i mitt liv. Jag har aldrig skrivit en blogg eller särskilt utlämnande statusuppdateringar på facebook. Det känns allt lite konstigt och naket att skriva så här, men också roligt. Det ska bli intressant att på detta sätt se vad jag faktiskt gör under en vecka…

Själv följer jag dock några bloggar, överlag surfar jag rätt mycket för både nytta och nöje. Nytta ÄR nöje för mig. Jag gillar Magdalena Ribbings ”Hyfs & stil” på DN, och ”Etiquette-hell”. Förutom att dessa spalter är underhållande är de också bra påminnelser om att alltid bemöta andra på ett så bra sätt som möjligt. Det låter kanske självklart, men jag som håller på med kultur i många former, verkar i så många olika sammanhang, ofta under tidspress, som träffar massor av människor och ofta pratar mycket, har nog råkat trampa på en och annan tå genom åren.

Självklart följer jag också min multibegåvade sambos blogg A challenger. Han är litografisk masterprinter och konstnär som nu även vidareutbildar sig till dataspelsgrafiker, vilket bloggen handlar om. Sen älskar jag att inspireras av vackra och coola bilder och klickar ofta runt på mode-, fest- och inredningsbloggar. Jag bygger små och stora stilleben hemma, tillverkar accessoarer och gör kläder. Skriver gör och inte syr eftersom jag, även om jag syr en del, hellre hittar andra sätt att ändra om och tillverka kläder på. Det kräver inte så lite tålamod och noggrannhet för att bli duktig på sömnad och jag gör hellre saker snabbt. Det är lite av en sport att dessutom få till det så billigt som möjligt. Jag sparar på allt småkrafs – trasiga smycken, snören, vackra pappersbitar, tygstuvar, udda knappar och så vidare, som jag använder och återanvänder. Det är min skattkista!

I lördags hjälpte jag till med dekor och annat på den härligt vackra och dekadenta klubben Carnevalesque på Moriskan här i Malmö där jag bor sedan några månader. På mig hade jag delar av en latexdräkt som jag och mannen i mitt liv designat tillsammans och låtit tillverka på House of Harlot i London eftersom den blev för avancerad att limma ihop själv som glad latex-amatör. Sa jag billigt? Nåväl…Den här gången hade jag till dräkten en köpeblus (reafynd såklart!) samt spetsmuddar och en tyllkjol jag gjort. Styvheten i tyll gör att man kan skulptera med det. Tyll är nog inte det snällaste materialet ur miljösynpunkt, men jag samlar i första hand tyll från kasserade kläder och annat. Mycket barnkläder till exempel har tyll och andra roliga detaljer att ta tillvara på. Eftersom temat i lördags var Venedig-karneval gjorde jag en mask av ett diadem, spets, sidenband och tygbitar, allt ton i ton, samt plastspindlar från Halloween-dekor. Limpistol är ett grymt verktyg! Limmet blir ganska fult, iallafall från mina pistoler, så det måste döljas. Jag bränner mig alltid eftersom jag är där och petar innan det svalnat. Men det går snabbt att limma och det blir starkt. Så fantastiskt fabulös som jag var på klubben så blev jag förstås flitigt fotograferad, så jag borde hitta en bild att länka till allteftersom de läggs upp på nätet. Tog inga själv, herregud, sånt har jag inte tid med ;) Jag blev även intervjuad av någon nöjestidning, vet inte om jag vågar hitta det inslaget haha!

Nu ska jag sova eftersom jag sedan Malmöflytten provat ett extrajobb som gjort att jag varit tvungen att ibland vända på dygnet. Det mår jag inte bra av att göra har jag upptäckt, iallafall inte om inte natten innehåller glada människor. Detta jobb har varit långt ifrån det. En extrainkomst innebär att ekonomin inte är helt beroende av konstnärskapet, men konstnärskapet är definitivt beroende av min hälsa. Idag har jag sagt upp mig och är några erfarenheter rikare. Over and out!

Taggar:, , ,