smycken & pyssel

Written by SaraR10. Posted in Sara Ringström

Ibland är det skönt att bara få sitta med ett projekt en hel dag, eller i alla fall en halv.
Jag gjorde en t-shirt till mig själv häromdagen, med hjälp av vanlig textilfärg.

Jag tog ett pixligt favoritmotiv, ritade upp det på vanligt rutpapper, drog linjer med linjal direkt på tröjan. Sen målade jag med pensel rätt färg i rätt ruta, och jag improviserade skuggorna.

 
Här är några av mina senaste smycken. De två första är gjorda av krympplast. Ett väldigt roligt material!


 
Vill avsluta med ett av mina personliga favoritsmycken som jag gjorde i våras.


 
Dagens låt: Frantic Sunday – Get out of the city
 
Ha det fint, och låt kreativiteten flöda!

Sara

Decoupage

Written by SaraR10. Posted in Sara Ringström

Idag har jag limmat klart lite örhängen och tillverkat en liten box att displaya ringar på.
Vet inte om jag kommer använda den, men det var härligt att få pyssla lite.Såhär ser färdigresultaten ut av det jag tillverkar i ateljén om dagarna. Mycket färg och olika material!

Det här är skyltfönstret sett inifrån, men en massa fina saker, gjorda av en rad olika oetablerade designers.


Idag har jag varit själv i butiken, men jag fick besök av en fin vän som kom förbi på en kopp kaffe. Det är väldigt trevligt att finnas centralt i stan, och då och då få lite spontana besök av kära vänner som har vägarna förbi.

Dagens låt: Miike Snow – Animal

Godnatt!

Sara

snöstorm

Written by SaraR10. Posted in Sara Ringström

Idag vaknade jag upp till en stad täckt av snö, och med snöflingor som yrde utanför fönstret. Jag blir lika förvånad varje år, och undrar verkligen vart tiden tar vägen? Det var ju alldeles nyss sommar. Men ganska mysigt ändå med snö. Och jag får använda min fantastiska luvhalsduk som min kära kollega Anna har sytt.

Jag tog mig iväg till lilla butiken och ateljén, kokade lite kaffe och började dagens arbete.
Jag har gjort ett halsband i form av en mustasch, så idag klippte jag ner 20 meter silverkedja till 64 cm bitar och satte på lås och etikett. Då kan det se ut såhär:

Många små 64 centimetersbitar blir det


Här är jag med mustaschen


Den är gjord i plexiglas och har en kulkedja i silver


Inspiration är viktigt. När jag kör fast brukar jag bläddra i tidningar, och klipper ut precis allt fint och intressant jag ser. Det gör jag förresten alltid, och går igång på fina mönster, möbler, illustrationer, byggnader, inredningsprylar, texter och ansikten. Så ibland kan smycken växa fram från en textrad, eller ett bokomslag, eller en snygg tapet.

Under dagen kom även mina två kollegor in till butiken/ateljén, och vi håller just nu på diskuterar och ska sätta ihop till en liten modevisning nästa vecka. Det är väldigt roligt att klura ut olika outfits och maxa på med smycken och acessoarer, i vår stil. Sakta men säkert börjar en grym ingång växa fram.
Till en tidigare visning som vi gjort, när vi firade ett år, kom jag på idén att göra förstoringar av några av mina smycken, eftersom det är svårt att få smycken att synas på en catwalk. Här är några bilder från festen på win-win!


Så, idag blev det mest mustascher i ateljén, och imorgon får jag se lite vad det blir.

Dagens låt är Britta Persson – Toast to M

Ha det gott!

Sara

Måndag

Written by SaraR10. Posted in Sara Ringström


Hej och välkommen till min bloggvecka!
Såhär ser jag ut, och det som är i bakgrunden är min ateljé.

Min ateljé finns i Göteborg, på Tredje Långgatan 8, och det är en kombinerad ateljé och butik som jag har ihop med två vänner. Om dagarna sitter de och syr kläder och jag gör smycken. Och så dricker vi mycket kaffe och skrattar tills vi får magkramp, de två brudarna sätter verkligen guldkant på min tillvaro!

Såhär ser min inspirationsvägg och ateljé ut, och i mina lådor tror jag att det går att hitta det mesta. Jag är en samlerska på gott och ont. Knappar, krossat porslin, mynt, plastblommor, glasbitar, tygband, fint papper – you name it!

Hemma finns, om inte ännu mer, olika material att sätta tänderna i, men jag kom till punkten då det inte längre fungerade att ockupera köksbordet med halvfärdiga smycken och olika projekt.

Därför är det väldigt lyxigt att få ha ett ateljébord som jag slipper rensa så fort jag ska lämna det. Mycket praktiskt när jag är mitt i en skapande process, och behöver ett avbrott för till exempel sömn och mat. Och så är det väldigt skönt att få skillnad i det kreativa, att jag är ”ledig” när jag kommer hem.

Pyssla gör jag såklart ändå när jag är hemma, men då är det mest till mig själv eller något kreativt projekt ihop med min lika pysselintresserade vän som jag bor ihop med. Hennes pysselsamling ihopslagen med min är oändlig. Vi är de i bekantskapskretsen som bjuder in vännerna till årligt julkortspyssel varje år, en mycket uppskattad tillställning.

Idag har jag inte varit i ateljén, utan på mitt andra arbete, därför har det inte blivit något kreativt idag, mer än matlagning och det här bloggandet.
Imorgon är jag åter i ateljén, och ska sätta igång med ett litet plast och syprojekt som jag håller på att skissa på.

Ha en fin kväll!

Sara