Avtryck, intryck, påtryck, uttryck, uppryck

Written by Julia & Jåanna. Posted in Julia & Jåanna

Så, nu har vi berättat lite hemlisar om hur vi jobbar och hur vi bråkar.
Men vi lovade ju att vi skulle prata lite om Avtryck också.

Vi lovade kanske en himla mycket i början av veckan men nu blev det ju som det blev!
Nåväl, Avtryck! Nu kör vi!


På något sätt skulle vårt arbete under Almedalsveckan redovisas. Vi redovisade ju delvis genom våra verk (som ni fick se i onsdags) men trots det ville vi göra någonting mer med dem. Vi satte oss ner med Kulturungdom och sedmera Skövde Kulturhus och – för att göra en lång historia kort – utformade vi idéen till Avtryck Festival. En festival, evenamangstivoli och kreativ plats som skulle ge ungdomar en plats att ge sina politiska intryck, uttryck, påtryck och avtryck på. Även om ungdomar ofta intresserar sig för politik och säger vad de tycker tyckte vi att det inte fanns någon direkt samlande arena att göra det på. Därför skapade vi Avtryck Festival! Tanken med Avtryck Festival var också att skapa en plats där partipolitiken inte var välkommen, för den är vi ju alla trötta på vid det här laget.

Nej men allvarligt. Om vi stannar upp och tänker efter lite så är ju politik så mycket mer än bara partipolitik. Det finns ju politik i allt vi gör. Vi andas politik och allt vi bestämmer oss för att göra är politik. Även om det handlar om att rädda valar ute på haven eller klättra på hustak (läs; parkour). Alla dessa människor ville vi samla på något sätt och det var också det vi gjorde. Det såg ut ungefär såhär:

IMAG0799 IMAG0796 IMAG0797

Förutom Avtryck Festival blev konceptet Avtryck någonting som Kulturungdom snappade upp och som har rullat vidare. Innan Avtryck Festival ägde rum i slutet av augusti fanns Avtryck på Göteborgskalaset. Där visades verk av andra unga konstnärer upp och man kunde komma och hänga på workshops. Här är lite därifrån:

10612848_10152644087159188_2707181732716915521_n putin

Förnuftig människa

Sådär!
Det var Avtryck! Hoppas vi fick med allt. Kan ju säga direkt att vi inte fick det. Vill ni se vad som hänt under Avtrycks gång kan ni kolla in det här eller gå in här och helt enkelt söka på Avtryck! Vi har ju naturligtvis också glömt nämna en massa människor som har varit delaktiga i festivalen och Avtryck överlag. Men nämner vi inte så många så klämmer vi förhoppningsvis ingen. Ni som hjälpte till vet vilka ni är och fina är ni ju, fina människor. Tack!

Detta var allt för idag, ut och GÖR NÅTT nu!
Hörs imorgon!

Puss!
Julia och Jåanna

Taggar:, , ,